vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateNouă școli de șoferi din Argeș, prinse cu polițe RCA și de...

Nouă școli de șoferi din Argeș, prinse cu polițe RCA și de asigurare facultativă de accidente false

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș au pus vineri seara în executare 19 mandate de percheziţie la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Argeş pentru că au folosit polițe false RCA și de asigurare facultativă de accidente. De asemenea, nouă persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că în perioada iunie – august 2020, mai multe autovehicule, utilizate de 9 şcoli de şoferi în activitatea de instruire şi de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere, ar fi folosit poliţe RCA şi poliţe de asigurare facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, false, în fapt autovehiculele în cauză nefiind asigurate. În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, prevăzute de art. 322 şi 323 din Codul Penal. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun”, arată IPJ Argeș.

Acțiunile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Pe de altă parte, perchezițiile de vineri s-au desfășurat după ce, săptămâna trecută, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a anunţat formarea unei comisii mixte pentru verificarea activităţii şcolilor de şoferi şi a examinatorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Acesta a solicitat verificarea modului în care sunt pregătiţi candidaţii, dar şi dacă sunt examinaţi corect, pe criterii obiective în contextul în care, în Argeş, rata de promovare la examenul pentru obţinerea permisului de conducere este de nici 30%, cu mult sub media naţională.

“Subiectul permiselor este unul fierbinte, care trebuie să-şi găsească rezolvarea. Rata de promovare în Argeş, la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, este mult sub media naţională. Unii examinatori au o rată de promovare foarte mică şi vrem să vedem care sunt motivele (…). Avem în vedere şi un schimb de experienţă cu alte judeţe, să scurtăm cât mai mult perioada dintre proba teoretică şi cea practică”, declara prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Cristina Stancu
Cristina Stancu are 18 ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE