Noua strategie anticorupție vizează abordarea integrată a corupției și criminalității organizate

Data:

Noua strategie națională anticorupție pentru perioada 2021-2025 se va concenta pe rolul corupției de facilitator al activității grupurilor de crimă organizată, ceea ce va duce și la abordarea din această perspectivă a traficului de persoane, a anunțat Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției, potrivit G4Media.

Abordarea integrată a corupției și criminalității organizate

”Proiectul strategiei include un obiectiv specific care are în vedere abordarea integrată a corupției și criminalității organizate, incluzând aici și traficul de persoane, granița dintre cele două fenomene fiind doar una formală”, a spus vineri Bogdan Ilea în cadrul conferinței Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ediția a VII-a, desfășurată vineri. Conferința a fost organizată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER).

Oficialul român a spus că Ministerul Justiției a primit ”mesaje îngrijorătoare din comunitatea internațională” pe tema traficului de persoane și, ca urmare, a demarat o cercetare privind compensațiile acordate victimelor traficului pentru a identifica ”motivul aparentei lipse de atractivitatea a mecanismului de compensații din cadrul legislativ actual”.

Articolul integral, pe G4Media!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asasinarea fiicei lui Dughin: a ajuns războiul până în preajma districtelor de lux ale Moscovei?

Fiica lui Alexander Dughin, supranumit și „creierul lui Putin",...

Familia de doctori care controlează 85% din piața dializei din Iași: 8 milioane de euro/an

Dinastia Covic. Mama Maria, fiul Adrian, fiica Cristina și...

Cât de aproape este Germania de recesiune?

Tot mai multe date indică faptul că Germania se...

Doina Jela: „Ce mi-au revelat dosarele despre Monica Lovinescu? Multe, dar mai ales suferința”

Această dragoste care ne leagă. Reconstituirea unui asasinat, răscolitorul volum...