Noul manager al spitalului din Botoșani în care a murit o gravidă își plătește curentul și datoriile doar cu hotărâre judecătorească

Data:

spot_img

Noul manager al spitalului din Botoșani unde a murit Alexandra, tânăra gravidă în vârstă de 25 de ani, se judecă cu compania de electricitate, după ce nu și-a plătit curentul, și cu diverse bănci sau instituții de credit nebancare de la care a luat împrumuturi, dar care nu au mai fost restituite în totalitate.

Monica Delia Adăscăliței deschide diverse procese și se războiește cu instituțiile care au împrumutat-o, deși a câștigat, în 2021, 246.000 de lei pe an, adică 4.100 de euro net/lună, potrivit portalului instanțelor.

Procese pe bandă rulantă, pentru datorii și restanțe

Noul manager al spitalului din Botoșani despre care Libertatea scria că avea 16 gărzi pe lună în două spitale și că a fost șefă DSP mai are un hobby.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Adăscăliței împrumută bani de la diverse bănci, instituții de credit sau furnizori de utilități, nu plătește ratele, după care deschide procese împotriva creditorilor cu scopul de a nu mai plăti datoriile.

Noul manager s-a judecat cu E-on Energie pentru o datorie la energia electrică.

„Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1.167,62 lei, cu titlul de debit principal restant pentru furnizarea energiei electrice”, se arată în decizia instanței.

Citește și: Cine este Doina Fedorovici, pesedista care a pus un lăcătuș mecanic director la spitalul unde a murit Alexandra

Bani reținuți la sursă

În octombrie 2022, Judecătoria Botoșani dădea dreptate unei instituții de credit de la care s-a împrumutat Adăscăliței în 2019 și nu a mai returnat banii.

Este vorba de suma de 92.082 de lei, pentru care instituția nebancară a dat în judecată DSP Botoșani deoarece nu i-a reținut salariul, Direcția de Sănătate Publică fiind terț poprit.

Pe 7 octombrie 2022, un judecător a dat dreptate instituției de creditare și a obligat DSP să-i rețină salariul angajatei, direct. Hotărârea nu este definitivă. Adăscăliței nu s-a prezentat la proces, potrivit motivării instanței.

Într-un alt dosar cu o bancă de data asta, noul manager al spitalului de urgențe Botoșani spune că s-a împlinit termenul de prescripție până când banca putea să o execute silit. Prin diverse cereri înregistrate în instanță ea reușește să amâne o decizie definitivă.

Tactica tărăgănării în instanțe

De remercat este faptul că magistrații de la instanța amintită sunt încă în grevă pentru ca pensiile și salariile să nu le fie micșorate și amână acest tip de procese pe motiv că nu reprezintă „urgențe”.

Noua șefă a spitalului deschide procese pe care nu le timbrează și astfel câștigă timp în relația sa cu creditorii.

Este cazul procesului din ianuarie 2023 prin care un judecător a anulat cererea de contestație la executare a soților Cătălin și Monica Adăscăliței.

Uneori are câștig de cauză. Este cazul unui proces în care noua șefă de spital a obținut suspendarea unei executări silite cu aproximativ 2.000 de lei.

„Constată că, în temeiul actelor de executare menţionate (cele din 14.10.2022), contestatoarea mai datora, în cadrul dosarului de executare arătat, o creanţă de 37.198,64 lei (dintre care: 26.159,87 lei principal, 4.476,86 lei dobânzi restante, 678,12 lei penalităţi, 1.093,01 lei comisioane restante şi 4.374,08 lei cheltuieli de executare)”, se arată în decizia Judecătoriei Botoșani.

Citește și: Prof. dr. Dumnezeu

Cine e Monica Adăscăliței

Monica Delia Adăscăliței este consilier local din partea PNL și a fost delegată la conducerea spitalului de urgențe din Botoșani după ce l-a înlocuit pe Iulian Angel Călin, fost lăcătuș mecanic pus manager interimar de Consiliul Județean Botoșani, condus de PSD-ista Doina Federovici.

Potrivit declarațieie de avere depusă în iunie 2022, deține o casă de 180 metri pătrați în Botoșani, are un autoturism BMW în leasing din 2021, un credit contractat la Banca Transilvania în 2016 în valoare de 70.000 de euro, un altul la ING contractat în 2022 în valoare de 20.000 de euro.

În 2021 a câștigat 138.000 de lei, adică 11.500 de lei pe lună de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani, 108.000 de lei, adică alți 9.000 de lei /lună din gărzi efectuate la spitalul de urgență din Botoșani, 4.000 de lei de la primăria Botoșani pentru funcția de consilier local.

Soțul, angajat al penitenciarului Botoșani, a avut în 2021 un salariu de 70.960 de lei, adică 6.000 de lei net/lună.

În urmă cu doi ani, noul director al spitalului județean de urgențe din Botoșani declara pentru Libertatea că „la DSP lucra de la ora 8.00 la 16.30, la Dorohoi gărzile încep de la 21.00 și se terminau la ora 7.00 a doua zi, dimineață, în timp ce la Botoșani gărzile încep la ora 19.30 și se terminau la 7.00”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. De ce nu încerci sa iei bani și de la cămătari? Astfel poți să-i dai și pe ei în judecată iar peste 3 ani datoria se prescrie și nu au ce să-ți mai facă…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rolul Facebook în manipulări electorale cu amintiri nostalgice comuniste

După anularea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională, Facebook...

Facebook’s Role in Electoral Manipulation Using Nostalgic Communist Memories

After the annulment of the presidential elections by the...

Retragerea PSD de la masa negocierilor. Reacțiile liderilor politici

Retragerea PSD de la masa negocierilor. Reacțiile liderilor politici...