duminică, 19 septembrie 2021
AcasăNewsletterNoul ministru al Justiției nu vrea să schimbe actualii șefi ai Parchetelor

Noul ministru al Justiției nu vrea să schimbe actualii șefi ai Parchetelor

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a declarat, marţi seara, că venirea unui nou ministru nu înseamnă că trebuie să schimbe toţi şefii de parchet şi a pledat pentru stabilitate, respectiv pentru păstrarea şefilor de parchete.

Totodată, invitat la B1 TV, Stelian Ion a insistat pentru creşterea rolului CSM şi al preşedintelui în ceea ce priveşte numirile şi destituirile şefilor parchetelor.

Potrivit lui Stelian Ion, în viitor CSM va trebui să aibă drept de veto, precum şi preşedintele.

„Acea procedură este printre urgenţele pe care le am în vedere în sensul în care să existe un echilibru al puterilor astfel încât politicul să nu fie singurul factor decident. În sensul acesta, CSM-ul în tot acest lanţ de proceduri, pentru numire, dar şi pentru revocare trebuie să aibă un rol hotărâtor. Acele avize să fie conforme.

Când secţia pentru procurori sau secţia pentru judecători spune nu, atunci procedura ar trebui să înceteze şi să se vină cu o altă numire. La fel Preşedintele ar trebui să aibă un cuvânt de spus foarte important, astfel încât cele două filtre, pe de o parte propunerea ministrului, dar urmată de două filtre să conducă la o alegere bună, potrivită”, a declarat ministrul.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE