Noul primar al Lugojului crede că Primăria riscă să intre în incapacitate de plată | Express de Banat

Data:

spot_img

Noul primar al Lugojului crede că Primăria riscă să intre în incapacitate de plată. Călin Dobra, care își va intra luna viitoare în atribuții, a vorbit despre proiectele europene angajate de instituția Primăriei Lugoj.

O parte dintre acestea sunt, în opinia domniei sale, luate în condiții dezavantajoase, cu cote foarte mari ale cofinanțărilor.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

„Eu nu înțeleg această logică de abordare a problemelor”

„Dau doar un exemplu. Discutăm de ultimul proiect care este introdus pe ordinea de zi ședinței extraordinare, pentru a fi aprobat și care reprezintă o situație extraordinar de delicată. Și anume: valoarea proiectului este undeva la 58 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 25 de milioane. Deci, Primăria trebuie să pună o cofinanțare de 35 de milioane de lei, mai mult de jumătate.

Citește și: ÎCCJ: Profesorii care desfăşoară şi activitate în regim de plată cu ora nu beneficiază de concediu de odihnă plătit

Eu nu înțeleg această logică de abordare a problemelor, când putem lucra punctual. Cât este valoarea eligibilă a proiectului respectiv? 25 de milioane! OK! Haideți să facem un proiect de 25 de milioane, cu un milion – două cofinanțarea și am închis treaba. De fapt, minima cofinanțare la un proiect pe fonduri europene la instituții publice este de 2%. Așa, putem închide proiectul la 25 de milioane și să nu blocăm bugetul Primăriei, pentru că, din cofinanțarea cu spitalul și această cofinanțare pentru proiectul acesta, s-au terminat banii. Iar eu nu cred că trebuie să ne lăudăm că facem proiecte, când noi de fapt luăm credite ca să facem proiecte. Așa poate face oricine! Ce beneficii putem avea, cât este, domnule, valoarea maximă a unui proiect?”, a declarat primarul Călin Dobra.

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...