duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterNoul primar al Timișoarei își preia mandatul la fix o lună de...

Noul primar al Timișoarei își preia mandatul la fix o lună de la alegeri. Care e procedura?

Dominic Fritz va fi învestit în funcție într-o ceremonie care va avea loc săptămâna viitoare, marți, în 27 octombrie. Potrivit legii, primarul ales depune jurământul în prima ședință în care se constituie consiliul local, în cel mult 60 de zile de la data alegerilor.  

Codul Administrativ prevede faptul că primarul depune jurământul în prima ședință în care are loc ceremonia de constituire a consiliului local. „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/orașului/municipiului/județului… Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, este textul jurământului. 

Primarul care refuză să depună jurământul este considerat demisionat de drept. „Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus și fără formula religioasă. Jurământul se imprimă pe un formular special și se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local.Un exemplar al jurământului se păstrează la dosarul de constituire, iar al doilea se înmânează consilierului local ales. Dosarul de constituire se păstrează de către secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.”, se arată la art. 117 din Codul Administrativ.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE