luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNoul şef al CSM critică reacţia Uniunii Naţionale a Barourilor după condamnarea...

Noul şef al CSM critică reacţia Uniunii Naţionale a Barourilor după condamnarea unui avocat

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a criticat decizia Uniunii Naţionale a Barourilor din România de a-l susţine pe avocatul Robert Mihăiţă Roşu, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

„Hotărârea judecătorească este un pilon fundamental al statului de drept. Consider inacceptabile orice atacuri publice sau particulare faţă de dispoziţiile definitive ale instanţelor judecătoreşti”, a precizat judecătorul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că avocatul Robert Mihăiţă Roşu, de la casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, implicat în dosarul Ferma Băneasa, a fost achitat de Curtea de Apel Braşov însă ICCJ l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru: constituirea unui grup infracţional organizat; trafic de influenţă, în formă continuată; complicitate la spălarea banilor, în formă continuată; şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE