Numărul imigranţilor sosiţi în Germania a luat amploare substanţial deja înainte să sosească aproximativ un milion de refugiaţi din calea războiului declanşat de Rusia în Ucraina.
Potrivit raportului privind migraţia, adoptat miercuri de guvernul federal, în 2021 au fost numărate 1,32 de milioane de persoane care s-au stabilit în Germania. Este vorba de o creştere cu 11,5 la sută comparativ cu anul anterior, care a fost marcat de restricţiile de călătorie în vederea îndiguirii pandemiei de coronavirus.
Şi numărul celor care au părăsit Germania pentru a se stabili în străinătate a crescut, dar numai cu 2,9 la sută. Astfel migraţia netă în Germania s-a situat la nivelul de aproximativ 329.000 de oameni, relativ similar cu cel înregistrat în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus în Europa.
Citește și: Serena Williams a trecut la Martorii lui Iehova
Cei mai mulţi imigranţi provin din România
Principala ţară de provenienţă a imigranţilor a fost în 2021 România, la fel ca în 2020. De acolo au venit în Germania 202.686 de persoane. Locul doi pe listă îl ocupă oameni cu cetăţenie germană care s-au întors în ţara lor, urmaţi de polonezi, bulgari, sirieni şi turci.
Cel mai mare procentaj de străini s-a înregistrat la Berlin. Potrivit registrului central de evidenţă a străinilor, fiecare al cincilea locuitor al capitalei germane (20,2 la sută) nu avea în 2021 cetăţenie germană. La Bremen procentajul este aproape la fel de mare – 19,3 la sută. În landul cu cea mai numeroasă populaţie, Renania de Nord-Westfalia, aproximativ 14 la sută din locuitori au cetăţenie străină.
Continuarea, în Deutsche Welle!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: Captură video DW