marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterNumărul mic de doze restrânge campania de vaccinare în Teleorman

Numărul mic de doze restrânge campania de vaccinare în Teleorman

Numai 11 centre de vaccinare funcționează astăzi la nivelul județului Teleorman și numai 2500 de persoane au fost vaccinate până acum, chiar dacă județul are în jur de 334.000 de locuitori.

În județul Teleorman, vaccinarea decurge anevoios. Instituțiile responsabile cu realizarea acestui proces susțin că „nu e niciun secret în faptul că nu sunt doze destule de vaccin”, așa că nici nu se poate extinde procedura mai mult în acest moment. În plus, la nivelul județului funcționează numai 11 centre de vaccinare, din care 5 au fost destinate cadrelor medicale și personalului sanitar în etapa I a campaniei naționale. Desigur, ar putea exista mai multe centre în județ și soluții locative există, însă, așa cum susține și purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, „există un deficit de vaccin, lucru admis și de autorități la nivel central, așa că momentan ar fi inutilă deschiderea mai multor centre”.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Stelian Cristea, până acum, la nivelul județului s-au vaccinat numai 2500 de persoane, din care 1228 în etapa a doua.

„Acum vaccinăm la capacitate maximă pe cele 6 fluxuri de vaccinare (n.r.- numărul de centre de vaccinare accesibile populației), astfel încât fiecare centru administrează 60 de doze pe zi, adică facem în județ, în etapa a doua, 360 de vaccinări zilnice. Până acum nu au existat reacții adverse”, a declarat Stelian Cristea pentru Presshub.

Cele 5 centre de vaccinare din mediul urban sunt localizate în Alexandria (2 fluxuri de vaccinare), Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle.

Desfășurarea etapei a II-a a campaniei de vaccinare în Teleorman se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă (personal medical și personal din centrele medico-sociale), în toate cele 6 centre de vaccinare, respectiv Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Municipal „Caritas” Roșiorii De Vede (exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii De Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele (exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul Orășenesc Zimnicea și Spitalul Orășenesc Videle.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE