Numărul morților pe șosele s-a dublat în acest an în județul Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Numărul morților pe șosele s-a dublat în județul Botoșani. Datele arată că 13 oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere în prima jumătate a acestui an.

Dacă până acum judeţul era plin de drumuri ciuruite, asfaltarea majoriăţii drumurilor importante face ca mulţi şoferi cu experienţă puţină sau deloc, să calce prea mult pedala de acceleraţie.

Ca niciodată, accidentele grave şi foarte grave au avut loc indiferent de sezon sau perioadă a zilei. Poliţiştii şi cadrele medicale au fost solicitaţi să intervină la un accident grav la un interval de mai puţin de şase zile.

Astfel, conform statisticilor de la nivelul IPJ Botoşani, dacă numărul total al accidentelor a crescut cu opt în total, numărul deceselor este mai mult decât dublu în acelaşi interval de timp. În prima jumătate a lui 2023 au fost înregistrate 6 decese, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2024 numărul accidentelor mortale a fost de 13. Dacă la numărul accidentelor grave, 32, adăugăm şi cele cu persoane rănite uşor, media ar fi de un accident rutier cu victime în fiecare zi, în prima jumătate a anului.

Citește și: Începe modernizarea DN 73, între Câmpulung și Fundata | Argeșul Online

Traversările neregulamentare și viteza excesivă, principalele cauze

Potrivit statisticilor, cauzele principale ale accidentelor grave din acest an au fost traversarea neregulamentară a pietonilor şi viteza excesivă, cu câte opt accidente grave şi neacordarea de prioritate pietonilor, cu trei accidente grave.

De altfel, două dintre cele mai grave accidente recente au avut la bază chiar două dintre cauzele majore. Astfel, pe 20 iulie, o femeie a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de nuntași. Femeia a suferit mai multe traumatisme severe la cap şi a fost internată în secţia de terapie intensivă timp de aproape trei săptămâni.

Continuarea, în Monitoruldebotosani.ro

Citește și: Trei interlopi ieșeni au atacat mai multe bancomate din Slovenia | Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...