duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateNumărul românilor aflați pe teritoriul Regatului Unit, estimat oficial la 384 de...

Numărul românilor aflați pe teritoriul Regatului Unit, estimat oficial la 384 de mii pe anul 2020, în scădere constantă față de anul anterior / 883 de mii au primit drept de ședere în UK

Potrivit datelor Office for Nationals Statistics publicate vineri dimineață cetățenii români sunt pe locul doi după polonezi 738 de mii, dar înaintea cetățenilor Republicii Irlanda, 368 de mii, India 359 de mii și Italia 317 mii, în clasamentul cetățenilor străini care nu au și cetățenia britanică.

După țara de naștere, cei mai mulți sunt născuți în India 880 de mii, urmați de Polonia 691 de mii, Pakistan 479 de mii, Republica Irlanda 415 mii și România 345 de mii.


Discrepanța între cetățenii români (inclusiv cei din Republica Moldova cu dublă cetățenie) aflați pe teritoriul UK și a cetățenilor români născuți în România se datorează probabil includerii în primul grup a cetățenilor născuți în alte țări, în special în Republica Moldova, care au cetățenia română.

Datele cele mai recente publicate de ONS reflectă scăderea pe parcursul anului 2020 a numărului de cetățeni români aflați în UK, plecați în special din cauza pandemiei de Coronavirus. ONS estima numărul cetățenilor români din UK la 450 de mii pe întreg anul 2019 și la 404 mii pe anul încheiat la 30 iunie 2020.

(…)

Pentru detalii despre acest subiect, accesați G4media.

SursăG4Media
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE