duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterNumele urmașului Angelei Merkel, aflat în Germania

Numele urmașului Angelei Merkel, aflat în Germania

Centristul Armin Laschet, unul dintre aliații actualului cancelar, Angela Merkel, a fost ales ca succesor al acesteia la conducerea principalului partid de guvernământ din Germania, CDU, relatează BBC.

După alegerile generale care vor avea loc în toamnă, având în vedere poziția dominantă a CDU pe scena politică de la Berlin, Laschet va fi, cel mai probabil, viitorul Cancelar al Germaniei, scrie BBC.

Laschet este premierul celui mai populat land german, Renania de Nord-Westphalia. El i-a înfrânt pe cei doi contracandidați ai săi, Friedrich Merz și Norbert Roettgen în cadrul unei conferințe virtuale a partidului.

El se află acum într-o poziție bună și pentru a o urma pe Angela Merkel și în fotoliul de cancelar. Merkel își încheie ultimul mandat la conducerea Germaniei, după 16 ani, în septembrie.

Laschet o înlocuiește pe Annegret Kramp-Karrenbauer, actuala șefă a partidului, care nu a reușit să își impună autoritatea în cadrul unui partid tot mai frustrat de înfrângerile în fața extremiștilor de la AfD.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE