Numiri controversate la Tribunalul Botoșani

Data:

spot_img

Numiri controversate la Tribunalul Botoșani. O situație neobișnuită a stârnit tensiuni: Ministerul Justiției a numit doi asistenți judiciari pentru litigiile de muncă, fără ca reprezentanții patronatelor și sindicatelor din județ să fie înștiințați. Unul dintre asistenți a fost adus de la 700 kilometri.

Procedura de promovare și numire în funcție a avut loc la București, fără a se consulta reprezentanții locali.

Conform informațiilor oficiale, cei doi asitenți judiciari, Cosmina Valy Ciocănescu și Ștefan Udrea, au fost propuși de Confederația Sindicală „Meridian” și de Confederația Patronală din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din România.

Numirea lor a avut loc în vara acestui an, după ce propunerile au fost validate în Consiliul Economic și Social (CES) și înaintate ministrului Justiției.

„Nu știu când a fost numită pentru că nu m-a anunțat nimieni”

Potrivit legii, asistenții judiciari sunt numiți de ministrul Justiției, la propunerea CES, pe o perioadă de cinci ani, dintre persoanele cu o vechime în funcții juridice de cel puțin cinci ani și care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

Aceștia fac parte alături de judecători din completele pentru soluționarea în primă instanță a cauzelor privind conflictele de muncă și asigurări sociale, având un rol consultativ important în rezolvarea litigiilor.

Citește și: Semnal de alarmă! Primăria va ridica mai multe blocuri sociale chiar lângă “coşmarul rutier” al Iaşului: intersecţia Bucium-Poitiers

„Nu cunosc nimic. Nu știu când a fost numită pentru că nu m-a anunțat nimeni”, a spus Virgil Bordei, președintele filialei județene a Confederației Sindicale „Meridian”. Totuși, înainte de numire, Cosmina Valy Ciocănescu a deținut funcția de consilier juridic în cadrul Primăriei Corni, și, fiind din Municipiul Botoșani, se poate spune că are cunoștință despre problematica din județ.

Numiri controversate

La fel, în privința lui Ștefan Udrea, nimeni nu poate să pună la îndoială pregătirea sa profesională mai ales că a mai fost în trecut asistent judiciar pe lângă Tribunalul Mehedinți, iar până la numire a fost secretarul general al comunei Malovăț (Mehedinți).

Totuși, numirea lui la Botoșani poate fi considerată o surpriză, ținând cont cel puțin de distanța dintre localități.

Ce a menționat Ștefan Udrea în ultima declarație

Ștefan Udrea a menționat în ultima declarație de avere că are domiciliul în Drobeta Turnu Severin. Ori, participarea la ședințele de judecată și analizele dosarelor care ajung pe rolul Tribunalului presupune prezența în acest colț de țară.

Continuare în Monitorul de Botoșani!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Decizii atipice în dosarul omului de afaceri din Arad mort după explozia mașinii sale

Arestarea preventivă de către instanța supremă, la 3 ani...

Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a lui Cristi Ardelean

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

O fostă judecătoare de instanță supremă a intrat în politică de dragul lui Terheș

Carmen Trănica Teau a fost judecătoare de la Secția...

Investigație Rise Project: Diurne de zeci de mii de euro pe an pentru magistrați

Numeroși magistrați români primesc din bani de la buget...