Numit șef într-o instituție de stat, deși a fost condamnat pentru corupție | Bihoreanul

Data:

Numit șef într-o instituție de stat, deși a fost condamnat pentru corupție. Acesta este cazul unui fost polițist din Oradea, condamnat pentru luare de mită.

E an electoral în România, dar nici măcar lupta pentru voturi a partidelor aflate la putere n-a reuşit să instaureze „domnia legii” în instituţii, unde sunt puși şefi numiţi politic, fără nicio competenţă în domeniu. Ba chiar infractori!

Se întâmplă într-o unitate cheie a statului român, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, cea care garantează funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor industriale, inclusiv a celor de tip GPL, cum sunt cele care au provocat exploziile de la Crevedia.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

Promovat în funcție de conducere, deși a fost condamnat pentru corupție

Aici a fost întâi angajat şi apoi promovat pe funcţie de conducere, la începutul acestei primăveri, un fost poliţist orădean, condamnat pentru corupţie.

Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) datează încă din 1910.

În 2010, printr-o hotărâre de guvern, s-a „rupt” în două: CNCIR (Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA), care face verificările tehnice, şi ISCIR, care emite autorizaţiile în baza rapoartelor CNCIR.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Aflată în subordinea Ministerului Economiei, condus de ministrul PSD Ştefan Oprea, ISCIR îşi finanţează activitatea din taxele încasate pentru eliberarea autorizaţiilor necesare deţinătorilor de echipamente, dar şi firmelor care întreţin aceste echipamente, fiind împărţită în 12 structuri teritoriale, inclusiv una la Oradea, care are arondate judeţele Bihor, Satu Mare şi Maramureş.

Aici a fost angajat, în luna februarie a acestui an, un personaj controversat, George Botto, fost poliţist de frontieră, apoi agent în structura din Bihor a Direcţiei Generale de Protecţie Internă, cunoscută drept „Doi şi’un sfert”, celebrul serviciu secret din subordinea Ministerului de Interne.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related