Absolventă a unei universităţi de prestigiu din vestul Europei, o ieşeancă a trebuit să apeleze la justiţie pentru a-şi putea valorifica diploma. S-a ajuns în situaţia absurdă ca tânăra să nu aibă dreptul să se înscrie la examenul care i-ar fi permis să demonstreze că îşi cunoaşte meseria tocmai pentru că o condiţie obligatorie era să demonstreze că-şi cunoaşte meseria. A câştigat într-un final şi procesele deschise, dar şi concursul la care nu era primită. Totul, însă, după aproape un an de chinuri.
Absolventă a Liceului Naţional din Iaşi, Andrada P. a urmat ulterior cursurile facultăţii de drept ale universităţii Leiden din Olanda (foto), instituţie de învăţământ situată pe locul 77 în lume. Spre comparaţie, Universitatea „Al.I. Cuza” este situată în acelaşi top pe locurile 1.201-1.400.
Citește și: Ce jocuri poate face Rusia prin România?
Tânăra s-a specializat în drept european, terminând masteratul „cum laudae”. Ulterior, s-a adresat Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), care i-a eliberat atestatul necesar pentru ca studiile efectuate în Olanda să fie recunoscute în ţară.
Cu atestatul în buzunar, a solicitat înscrierea la examenul de admitere în profesia de avocat, organizat în aprilie anul trecut de Baroul Bucureşti. A primit însă prin e-mail decizia de respingere a dosarului întrucât nu respecta una dintre condiţiile de înscriere, aceea de a fi dovedit că a studiat dreptul românesc în cadrul facultăţii absolvite.
Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Leiden University / Facebook)