O alee din Piața Centrală din Botoșani riscă să se prăbușească | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

O alee din Piața Centrală din Botoșani riscă să se prăbușească, nimeni nu a intervenit, deși situația s-a agravat în ultima perioadă.

Situație alarmantă în Piața Centrală din Botoșani, unde o porțiune de aproximativ cinci metri pătrați dintr-o alee importantă este în pericol să se surpe în orice moment din cauza unei avarii la o conductă de apă.

Cu toate că problema este cunoscută de peste un an, până acum nu au fost luate măsuri pentru remedierea acesteia.

Reprezentanții Direcției de Servicii Publice (DSP), care supervizează și activitatea Administrației Piețelor, au semnalat în repetate rânduri problema către Nova Apaserv, operatorul regional de apă și canalizare.

Stratul de asfalt începe să cedeze

Cu toate acestea, intervențiile necesare pentru remedierea avariei au întârziat să apară.

„De anul trecut, apa ieșea la suprafață prin gura unui canal și se scurgea pe alee. Au fost făcute nenumărate sesizări la Nova Apaserv, dar fără niciun rezultat.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

Între timp, apa a săpat pe sub alee, iar stratul de asfalt a început să cedeze. Sunt două locuri unde au apărut găuri și denivelări, la circa un metru – un metru și jumătate de gura de canal”, a explicat un angajat al DSP, indicând zona cu probleme.

Situația se înregistrează pe aleea principală, care vine ca o prelungire a Străzii Armene.

S-au făcut reparații provizorii

Este aleea care vine pe lângă vechea hală, trece pe lângă magazinul BIG și Hala de pește până la poarta de acces dinspre strada Ion Pillat, pe lângă magazinul Sebiana.

Iar zona afectată este imediat după hala de pește.Lângă gura de canal, este vizibil un grilaj de captare a apelor pluviale, dar și două găuri apărute în asfalt.

Una dintre ele, mai mare, a fost acoperită provizoriu cu o tablă groasă de către angajații Administrației Piețelor, în timp ce cealaltă, mai mică, este vizibilă cu ochiul liber.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Citește și: De ce vrea Viktor Orban să luăm pastila roșie?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related