O angajată a Penitenciarului a pierdut procesul în care își acuza un coleg că a „turnat” la ziar!

Judecătoria Oradea a pronunţat o primă sentinţă în procesul deschis împotriva liderului sindical din Penitenciarul Oradea, Călin Ardelean, de către agenta de secretariat Lavinia Biţiş, găsită responsabilă în 2019 de către Corpul de control al Ministerului Justiţiei pentru faptul că, împreună cu inspectorul principal, Adina Bîrda, l-a ajutat pe fostul director Marius Hliban să încaseze sporuri necuvenite, pontându-i ore suplimentare fictive.

Magistraţii au respins acţiunea femeii, care ceruse sindicalistului daune morale de 50.000 lei, sub acuzaţia că ar fi oferit BIHOREANULUI raportul incriminator al Corpului de control, Biţiş motivându-şi pretenţia, printre altele, prin faptul că “a ajuns gluma deţinutelor, care i-au transmis că o aşteaptă lângă ele şi îi pregătesc un loc călduţ în celule”.

Instanţa a reţinut, însă, că pe de o parte nu există nicio dovadă că raportul ar fi fost dat presei de sindicalist, iar pe de alta că “articolele apărute în BIHOREANUL au fost publicate în scopul informării cititorilor”, fără a conţine afirmaţii neadevărate. Până una-alta, deşi poate contesta sentinţa, agenta de secretariat s-a făcut de râs, ceea ce probabil urmează să se întâmple şi dacă o va ataca la Tribunal…

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.