miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterO angajată a Penitenciarului a pierdut procesul în care își acuza un...

O angajată a Penitenciarului a pierdut procesul în care își acuza un coleg că a „turnat” la ziar!

Judecătoria Oradea a pronunţat o primă sentinţă în procesul deschis împotriva liderului sindical din Penitenciarul Oradea, Călin Ardelean, de către agenta de secretariat Lavinia Biţiş, găsită responsabilă în 2019 de către Corpul de control al Ministerului Justiţiei pentru faptul că, împreună cu inspectorul principal, Adina Bîrda, l-a ajutat pe fostul director Marius Hliban să încaseze sporuri necuvenite, pontându-i ore suplimentare fictive.

Magistraţii au respins acţiunea femeii, care ceruse sindicalistului daune morale de 50.000 lei, sub acuzaţia că ar fi oferit BIHOREANULUI raportul incriminator al Corpului de control, Biţiş motivându-şi pretenţia, printre altele, prin faptul că „a ajuns gluma deţinutelor, care i-au transmis că o aşteaptă lângă ele şi îi pregătesc un loc călduţ în celule”.

Instanţa a reţinut, însă, că pe de o parte nu există nicio dovadă că raportul ar fi fost dat presei de sindicalist, iar pe de alta că „articolele apărute în BIHOREANUL au fost publicate în scopul informării cititorilor”, fără a conţine afirmaţii neadevărate. Până una-alta, deşi poate contesta sentinţa, agenta de secretariat s-a făcut de râs, ceea ce probabil urmează să se întâmple şi dacă o va ataca la Tribunal…

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE