O angajată a unui aeroport german, acuzată de spionaj militar în favoarea Chinei

Data:

spot_img

Un cetățean chinez este acuzat că a întreprins activități de spionaj pe teritoriul Germaniei unde colecta informații despre transporturi de echipament militar.

Autoritățile germane au anunțat joi că au arestat o femeie de origine chineză care lucra pentru o companie de logistică pe Aeroportul Leipzig/Halle din estul Germaniei, conform Deutsche Welle.

Yaqi X., pe numele său, este suspectată de către procurorii germani că ar fi un agent de informații pentru un serviciu secret din China.

Citește și: Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Aceasta se folosea de poziția pe care o avea în cadrul companiei pentru a aduna informații cu privire la transporturile de echipament militar și de persoane care au legături cu o companie germană din industria apărării.

În timpul anchetei, autoritățile au descoperit că informațiile colectate de Yaqi X. erau transmise ulterior unui alt cetățean chinez, Jian G., care este, de asemenea, investigat pentru fapte similare.

Toate aceste fapte s-ar fi petrecut din august 2023 până în luna februarie 2024.

Conform procurorilor, datele colectate de Yaqi X. conțineau detalii cu privire la zboruri, mărfuri, pasagerii din aeroport și transportul de echipament militar.

Cazul lui Jian G. are legături cu extrema dreaptă germană

Jian G., care este investigat într-un proces separat, a fost angajat până la arestarea lui din luna aprilie la cabinetul politicianului de extrema dreaptă Maximilian Krah, relatează Deutsche Welle.

Maximilian Krah (sursa foto: Facebook)

Cetățeanul chinez este suspectat de procurori că ar fi spionat membri ai opoziției chineze aflate în Germania și că ar fi transmis serviciului secret chinez informații despre deciziile și negocierile din Parlamentul European.

Citește și: Schimbări climatice. Ecocidul ar putea deveni infracţiune internaţională

Din cauza legăturii cu cazul lui Jian G., birourile lui Maximilian Krah, membru al formațiunii extremistă Alternativa pentru Germania (AfD) și al legislativului de la Bruxelles, au fost percheziționate de anchetatorii germani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Germania vrea să voteze împotriva majorării tarifelor UE pentru mașinile electrice din China | Aktual24

Germania intenționează să voteze împotriva majorării tarifelor vamale ale...

Câini roboți echipați cu puști, testați de armata americană în Orientul Mijlociu | Aktual24

Armata SUA ar fi testat câini roboți echipați cu...

Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Comisia Europeană a decis să înainteze o cauză împotriva...