duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateO asociație de români din Madrid donează 5.500 de măști pentru 3...

O asociație de români din Madrid donează 5.500 de măști pentru 3 sate din România

După ce a ascultat într-o dimineață o știre a Radio România Actualități despre lipsa protecției medicale din orașul Bisoca, în județul Buzău, Asociația Socio-culturală RO IBÉRICA 2020 din orașul madrilen Villanueva de la Cañada a decis să ia măsuri și să organizeze donații de măști pentru școală. Cu mare succes: au strâns peste 5.500 de măști într-un timp foarte scurt.

În primul rând, membrii organizației au contactat Primăria și Direcția Școlii din Bisoca, o localitate de aproximativ 2.700 de locuitori și aproximativ 330 de elevi, unde mai mult de jumătate dintre familiile lor trăiesc într-o situație dificilă din punct de vedere economic. Propunerea a fost întâmpinată de autoritățile române cu mare entuziasm.

Școala din Bisoca

Mai târziu, asociația s-a mobilizat pentru a colecta măști, făcând apel atât la entitățile publice și private din Villanueva de la Cañada, cât și la partenerii săi și la societatea civilă.

Campania de donații a fost atât de pozitivă încât au primit chiar și o cerere de ajutor prin Facebook: „Ne place inițiativa dvs., dar puteți ajuta și satul Unguriu?”

Organizația a contactat rapid autoritățile acestei localități, situată și în județul Buzău și care are peste 2.000 de locuitori.

Cu toate acestea, campania de solidaritate nu s-a oprit aici.

Asociația de ajutor pentru persoanele cu risc Salycoop s-a alăturat inițiativei și, împreună cu RO IBÉRICA 2020, a lansat un proiect de colectare a măștilor pentru aproximativ 400 de elevi și 30 de profesori de la școala din satul Bogdănești, un municipiu cu peste 3.000 de locuitori în județul Vaslui.

„Această campanie de solidaritate își propune să ofere școlilor materiale medicale și nu unui anumit sector de elevi. Nu ne putem adresa familiilor în special, pentru că nu avem logistica, dar avem colaborarea cu autoritățile locale”, a declarat pentru Presshub.ro Leonard Dumitrescu, partener fondator al Asociației RO IBERICA 2020 din Villanueva de la Cañada.

Printre principalii săi donatori se numără Consiliul municipal Villanueva de la Cañada, care a livrat un lot de 2.000 de măști, dar au existat și alți donatori precum cetăţeni, români stabiliți în orașul Villanueva și împrejurimi, prin parohia ortodoxă „Izvorul Tamaduirii”, unde preotul Ciprian Chidu a fost pe deplin implicat în inițiativă, donând măști și mobilizând credincioșii.

Ca urmare a mesajului tatălui, familii precum Drumariu, Pana, Raducu și-au făcut donațiile cu privire la proiect.

Primul transport a fost făcut în urmă cu două săptămâni, cu aproximativ 750 de măști, iar al doilea a fost duminica trecută, cu 2.000 de materiale de protecție.

În termen de 15 zile, va fi trimisă o a treia expediere cu 1.000 de măști care vor merge în fiecare locație.

„Intenția noastră este de a avea un impact în cele trei locații”, a spus Dumitrescu, mulțumind echipei RO IBÉRICA: Claudia Rebegea – contacte instituționale; Dora Cobzaru – plăți și aranjamente; Florin Raduna – logistică și transport, Cristian Preda, toate acestea esențiale în gestionarea campaniei.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE