O bucată de tablă desprinsă dintr-un avion a căzut în curtea unei grădinițe din Mureș

Data:

spot_img

O bucată de tablă desprinsă dintr-un avion s-a desprins, marţi, în zbor, de pe un avion care efectua zboruri de pe Aeroclubul din Târgu Mureş, căzând în curtea grădiniţe din localitatea Nazna, fără a provoca victime, informează Agerpres.

Piesa metalică (bucată de tablă aproximativ cât o capotă de autoturism) care a căzut lângă grădiniţa din localitatea Nazna, de la un avion aflat în zbor, nu a produs victime sau pagube materiale şi avionul a aterizat în siguranţă, a anunţat Aeroclubul Târgu Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea al judeţului Mureş nu intervine cu forţe şi mijloace proprii, a anunţat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.

Surse din cadrul anchetei susţin că avionul aparţine unui operator privat care a decolat de pe Aeroclubul Târgu Mureş, fără a preciza dacă efectua zboruri utilitare sau de agrement.

Citește și: Fabrica de Trăsuri din București, gândită de arhitectul Castelului Peleș

Actualizare 18.42. Declarațiile prefectul județului Mureș

Prefectul judeţului Mureş, Ciprian Dobre, a declarat, marţi seara, la Nazna, că din primele verificări efectuate la faţa locului, se pare că bucata de fuselaj căzută în apropierea grădiniţei din localitate este capota motorului unui aparat de zbor de mici dimensiuni şi nu este din metal, ci din fibră de sticlă.

„Din primele informaţii, s-a desprins din încuietori, se pare, capota motorului avionului, fiind smulsă din cauza curentului de aer. Nu este din metal, este din fibră de sticlă şi a căzut foarte aproape de locul de joacă de la grădiniţă. Se fac cercetări la faţa locului, apoi anchetatorii se vor deplasa la Aeroclubul Târgu Mureş unde se află aparatul de zbor. E un aparat de zbor cu patru locuri”, a declarat presei prefectul Ciprian Dobre.

Primarul comunei Sâncraiu de Mureş, Petru Ionuţ Budian, a declarat, pentru Agerpres, că nu a fost anunţat oficial de producerea acestui incident, dar că s-a deplasat la locul incidentului imediat ce a aflat de la jurnalişti, constatând că bucata de fuselaj a căzut pe o parcelă din apropierea grădiniţei, nefiind afectată în vreun fel unitatea de învăţământ.

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Instituția Prefectului – Județul Mureș)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Atenţionări Cod roşu de inundaţii, Cod portocaliu şi Cod galben de viituri în 13 bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

Peste 15.000 persoane și 28 localităţi din 7 judeţe, afectate de inundații în ultimele 24 de ore

Peste 15.000 persoane, afectate de inundații. Efectivele MAI intervin...

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au surprins o imagine spectaculoasă din România

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a postat...