O companie belgiană construiește o fabrică în noul pol industrial al Iaşului. Investiţia aparţine unei firme din grupul belgian BMT, iar unitatea va fi amenajată lângă fabrica Grenzebach, aflată în construcţie.
Zona este singura care mai oferă rezerve de teren neafectate de construcţii existente şi completează aria industrială de-a lungul culoarului Calea Chişinăului – bld. Virgil Săhleanu – şos. Iaşi-Tomeşti, potrivit arhitecţilor implicaţi în proiect.
„Planurile de extindere ale acestei platforme industriale nu se opresc aici, intenţiile de viitor ale companiilor (din zonă, majoritatea parte din grupul BMT, n.r.) fiind de generare a unui pol industrial”, se precizează în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aferent noii investiţii. Documentaţia va face obiectul unei dezbateri publice la Primărie pe 21 august.
Citește și: Are legătură valul de căldură care a lovit Europa cu încălzirea climatică?
Proiectul este iniţiat de IG Watteeuw Romania SRL, companie cu sediul social la Iaşi şi care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 158 de milioane lei, un profit de 15,1 milioane lei (cel mai mare din istoria firmei înfiinţate în 2007) şi a avut un număr mediu de peste 350 de angajaţi.
Noua fabrică are menirea de a extinde capacităţile de producţie actuale ale societăţii.
Activitatea companiei constă în efectuarea de prelucrări mecanice de înaltă precizie şi tratamente termice şi termotehnice pentru componente (roţi dinţate, angrenaje) din oţel sau aliaje utilizate în diverse aplicaţii industriale (compresoare, pompe, scanere, utilaje agricole, echipamente feroviare etc.)”, se arată în proiectul de PUZ.
Potrivit bilanţului teritorial, terenul unde va fi construită fabrica are o suprafaţă de aproape 35.000 mp, iar noua construcţie va ocupa peste 20.000 mp. Regimul de înălţime va fi parter înalt pentru zona de producţie şi 3 etaje pentru spaţiile dedicate birourilor.
Amenajarea unităţii de producţie va determina şi realizarea unui sens giratoriu, giraţie care va fi făcută în interiorul proprietăţii beneficiarului: giraţia este necesară pentru a asigura un bun acces şi către celelalte fabrici din vecinătate.
În plus, va fi amenajat un drum de acces care să susţină un trafic industrial.
Continuarea în Ziaruldeiasi.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)