duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterO companie privată donează patru hectare de teren pentru construirea unui spital...

O companie privată donează patru hectare de teren pentru construirea unui spital în Piatra Neamț

Gest spectaculos făcut de companie privată pentru municipiul Piatra Neamț: va dona patru hectare de teren autorităților locale pentru ridicarea unui spital municipal în orașul Piatra Neamț.

Incendiul care a cuprins secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț a atras din nou atenția asupra vulnerabilităților extreme cu care adeseori se confruntă sistemul medical românesc. De ani de zile se vorbește despre nevoia de a construi mai multe unități spitalicești la nivelul județelor țării, pentru că cele existente abia fac față provocărilor. Cu atât mai mult cu cât, în pandemie, necesarul de servicii medicale a crescut.

Din nou se constată că autoritățile locale nu fac destule eforturi pentru a îndeplini aceste nevoi ale populației și, din nou, se remarcă implicarea entităților private (persoane și companii) în procesul de remediere a situației.

Iată, deci cum compania Altex România a decis să facă un gest extraordinar pentru municipiul Piatra Neamț, donând patru hectare de teren pentru construirea unui spital municipal de către autoritățile nemțene.

Nevoia este realmente acută pentru locuitorii orașului, de vreme ce acum, în era COVID, Spitalul Județean nu primește decât pacienți infectați cu noul virus, așa că ceilalți, care au în continuare și alte probleme de sănătate, trebuie să meargă la unități spitalicești din alte zone alte județului, preponderent în Roman și Târgu Neamț.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE