O comună din Constanța a reușit să cheltuiască peste 3 milioane de euro pe achiziții directe și licitații simplificate | Info Sud-Est

Data:

spot_img

O comună din Constanța a reușit să cheltuiască peste 3 milioane de euro pe achiziții directe și licitații simplificate din 2023 și până în prezent. Contractele erau finanțate din bani de la bugetul local, iar sumele din aceste achiziții se duceau către două firme înființate de aceeași persoană.

Doar în primele trei luni din 2024, comuna Cogealac, cu mai puțin de 5000 de locuitori, a cheltuit 1,1 milioane de euro exclusiv pe achiziții directe, mai mult decât municipiul Constanța, care are o populație de 50-60 de ori mai mare.

Contractele finanțate exclusiv cu bani de la bugetul local au fost date direct, pe bandă rulantă, mai multe în aceeași zi sau la câteva zile, către două firme înființate de aceeași persoană. Primăria Cogealac a ajuns astfel pe locul 20 din cele aproape 3000 de comune din țară care au tocat banii pe achiziții fără licitații.

Reporterii ISE au fost în localitatea Cogealac să vadă cum arată în teren proiectele plătite de primărie prin achiziții directe sau licitații simplificate cu un singur ofertant. Pe unele zac lacătul și praful, unele par abandonate, iar altele abia au demarat în scripte. În hârtii am găsit, însă, parcuri fantasmagorice de 1,2 milioane de euro bucata, iar în clipurile electorale o comună întreagă-SF.

Citește și Sistemul „E-Ticketing”, demarat în Iași în anul 2005, va mai întârzia încă 6 luni | Reporter de Iași

Primarul comunei nu a transmis un punct de vedere în acest caz

Primarul comunei, Hristu Cati, a fost implicat în mai multe scandaluri penale, de la acuzații de corupere a alegătorilor la apologia infracțiunilor sau înșelăciune, a fost reținut sau condamnat în primă instanță, dar în cele din urmă achitat. În declarațiile de avere nu are terenuri, case, conturi sau firme, dar susține că în 2022 și-a împrumutat soția cu 150.000 de euro, deși în hârtii are doar un salariu lunar de nici 6.000 de lei.

Primarul Hristu Cati a avut telefoanele închise mai multe zile la rând și nu a putut fi contactat, Primăria Cogealac nu a transmis un punct de vedere la solicitarea ISE, iar reprezentantul uneia dintre firme susține că lucrările sunt blocate pentru că primăria nu mai are bani.

Continuarea, în Infosudest.ro

Citește și Proiect: un parc eolian întins pe 84 de hectare. Investiția va depăși 730 de milioane de euro | Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related