joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterO comună din Teleorman plătește panouri la supra-preț în plină pandemie

O comună din Teleorman plătește panouri la supra-preț în plină pandemie

Achizițiile făcute de administrațiile publice în timpul pandemiei de coronavirus sunt, uneori, halucinante. Într-o perioadă în care era de așteptat ca autoritățile să fie mai cumpătate în privința banului public, iată că se cheltuie sume uriașe pentru investiții aproape nesemnificative. Este și cazul unor panouri de intrare în localitate, plătite de primăria teleormăneană Segarcea-Vale la un preț uriaș.

Achiziția a fost atribuită de două ori, o dată în luna noiembrie a anului 2020, la prețul de 13.800 lei, și a doua oară în luna decembrie a anului 2020, la același preț, fiind achiziționate astfel patru panouri.

Firma este aceeași: Genius Total Leorox SRL, cu sediul în localitatea Izbiceni din județul Olt. Compania este înființată în anul 2017 și a reușit, în numai un an, să-și ridice cifra de afaceri de la 14 293 lei, cât avea la înființare, la 109 081 lei anul următor.

Evident, suma solicitată de compania câștigătoare pare, din start, destul de mare, dar, dacă verificăm situația pe piața liberă, constatăm că, la o simplă căutare pe Internet, valoarea unui astfel de panou de intrare ieșire, montat într-o localitate, îmbrăcat în tablă de inox, cu înălțimea de 3,5 metri și rezistentă la intemperii se ridică la 3500 de lei. Adică mult mai puțin decât a fost dispusă Primăria Segarcea Vale să investească în așa ceva. Și, din păcate, nu este singura investiție absurdă de acolo.

Primarul localității, Mihael Bobe este membru PSD și a fost viceprimar cu niște ani în urmă. La momentul acela, pentru că deținea o firmă, a fost declarat incompatibil de ANI, astfel că a fost necesar ca el să părăsească funcția. I s-a găsit, însă, de către fostul primar, Manole Florea, și el membru PSD,  oportunitatea de a ocupa funcția de administrator al localității. Ulterior, Manole Florea a trecut la un alt partid, iar Bobe a profitat de relațiile bune pe care le are în PSD și a obținut șansa de a candida și de a câștiga alegerile locale.

Despre achizițiile pe care le face, la prețuri evident mai mari decât ar fi normal, primarul Mihael Bobe nu prea vrea să discute. L-am contactat, în acest sens, și l-am întrebat de ce a plătit panourile respective la un preț mult mai mare decât ar fi găsit pe piața liberă, însă n-a fost foarte vorbăreț, solicitându-ne o discuție personală. Susține, însă, că a avut loc o licitație și că firma câștigătoare a venit cu cea mai bună ofertă.

Este vorba despre patru panouri, dar haideți să ne întâlnim și să discutăm. Este o achiziție publică, făcută pe SEAP, în mod transparent, dar nu m-am ocupat eu, nu știu detaliile, haideți să ne întâlnim și să discutăm!”, a răspuns primarul localității apelului nostru.

Potrivit oamenilor din comună, achiziția aceasta nu este singura ciudată, însă, de fiecare dată când au solicitat explicații, li s-a spus că, dacă nu le convine situația, se pot muta în altă parte.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE