O cunoscută avocată, încântată de florile primite din partea proxenetului criminal Clămparu

Data:

spot_img

Aflat în închisoare unde ispășește o pedeapsă de 25 de ani pentru proxenetism, Ioan Clămparu a trimis avocatei Gianina Vera Poroșnicu un buchet de trandafiri și o jucărie de pluș. Încântată de cadouri, avocata din Iași a postat pe Facebook un lung mesaj de mulțumire interlopului închis la Aiud de mai bine de un deceniu.

„Mulțumesc frumos pentru dar, Ioan Clămparu! Totul este după stilul tău de viață, șocant și grandios!

51 de trandafiri albi, bineînțeles, pentru „Avocata Diavolului”! „Mâna ta lungă” și mâna lui Dumnezeu mi-au făcut acest cadou! Știu că ții la mine, Ioan Clămparu! Am fost împreună în momentele grele și ți-am fost loială. Astăzi, mă simt răsplătită din plin de recunoștința ta și de acest gest. La mulți ani și ție, acolo, după gratii și eliberare ușoară!

Buchetul de flori transmis de Ioan Clămparu fostei avocate. Foto: Facebook, Avocat Porosnicu Geanina

Știu că cel mai greu lucru de acolo nu este, paradoxal, să oferi flori sau să faci surprize, ci să poți suna la ora 6 pentru a spune cuiva, primul din acea zi, „La mulți ani!”.

Mulțumesc pentru aceste flori, pentru amuzamentul infantil prins într-o jucărie de pluș! Mulțumesc pentru acest telefon de la 6 dimineața, ora percheziției și ora alarmei din Penitenciare, o oră cu „regim judiciar”.

Mulțumesc frumos, Ioan Clămparu!”, este mesajul postat public de avocata din Iași.

Bani din despăgubiri

Recent, cea care insistă să i se spună „avocata diavolului” a fost pusă sub acuzare de procurorii ieșeni fiind bănuită de evaziune fiscală.

Pe 29 iulie, biroul și locuința acesteia au fost percheziționate în urma suspiciunii că avocata ar fi încasat sume mari de bani, nedeclarate, de la firme de asigurări drept despăgubiri după ce Poroșnicu a reprezentant mai multe victime ale unor accidente rutiere.

Mandatul de urmărire internațională emis pe numele lui Clămparu de autoritățile spaniole

Ioan Clămparu este închis în țară din 2015, fiind extrădat din Spania care l-a condamnat la o pedeapsă de 30 ani închisoare. În România, după rejudecare, a primit 25 de ani după ce i-au fost contopite pedepsele din Spania, Italia și România.

În țară, fusese condamnat în 2014, în lipsă, la 11 ani și opt luni de închisoare pentru trafic de persoane, prostituție forțată și spălare de bani. În Italia, exista o condamnare pe numele său, din 2008, 18 ani pentru trafic de droguri.

Crima de la 19 ani

Clămparu a fost condamnat prima dată în 1988, pentru omor, pe când avea 19 ani. A primit o pedeapsă de 15 ani, dar a ieșit după 10. Plecat în Spania, între 2000 şi 2004, a condus una dintre cele mai mari reţele de prostituţie cunoscute în Europa. El aducea femei sărace, din România şi Republica Moldova, cu promisiunea unor locuri de muncă bine plătite din Spania.  

Cel supranumit „Cap de porc” şi locotenenţii lui obligau sute de femei să se prostitueze în regiunea Madrid, încasările unei femei, într-o noapte, variind între 300 şi 600 de euro.

Potrivit Libertatea, la procesul din Spania au depus mărturie cinci femei împotriva lui. O minoră, „Andreea”, a spus că a fost forțată de Clămparu să facă avort la clinica El Bosque sub amenințarea cu moartea și sub o identitate falsă. A fost cusută și trimisă, după doar câteva ore, să se prostitueze din nou.

Un alt martor a relatat că „mi-a spus că legase o fată de un copac și a lăsat-o pradă celor câțiva câini pe care îi avea în curte. Înainte de a o lega, o torturase, tăindu-i degetele și scoțându-i dinții. După ce câinii au ucis-o, el ar fi măcelărit-o și i-ar fi pus corpul în saci de gunoi”, afirma Pepa, martor al acuzării, conform El Pais.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rise Project: Legile senatorului Iordache și pajiștea de la Turceni

Legile senatorului Iordache și pajiștea de la Turceni. La...

Cererea de reabilitare judecătorească a lui Mircea Băsescu, admisă de către judecători. Decizia nu este definitivă

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare...