Decizia luată de DSP Galați cu privire la închiderea Policlinicii cu Plată din Galați a stârnit controverse atât în rândul medicilor care lucrează încă aici, cât și în rândul gălățenilor, care îi trec pragul de peste 30 de ani
Reprezentanții DSP Galați au analizat situația financiară a unității medicale și au stabilit că aceasta, în luna iunie 2023, avea, conform actelor doveditoare, o datorie de 31.500 de lei. Chiar dacă, în prezent, la Policlinica cu Plată mai funcționează doar șapte din cele 11 cabinete medicale, Virginia Lupoae, contabil-șef la unitatea sanitară, spune că, la momentul actual, policlinica are doar 6.000 de lei datorii curente către furnizori și că situația acesta nu impunea desființarea unității.
11.000 de consultații în anul 2022
În evidențele contabile ale contabilului-șef sunt trecute, pentru anul 2022, nici mai mult, nici mai puțin de 11.000 de consultații. Asta înseamnă că anul trecut un număr relativ mare de gălățeni au solicitat ajutorul cadrelor medicale de la Policlinica cu Plată din oraș. Oamenii spun că le este mai comod să se adreseze medicilor de aici având în vedere că prețul unei consultații variază între 70 și 80 de lei.
Citește și: Cum a îngropat statul român înzestrarea Forțelor Navale în timp ce Rusia revendică tot mai agresiv dominația la Marea Neagră!
Dr. Elena Spiridon, medic specialist dermatolog și manager al policlinicii spune că pacienții au aflat deja faptul că policlinica nu va mai funcționa începând cu 1 octombrie, ceea ce a stârnit revoltă în rândul oamenilor. „Am fost anunțați că, începând cu 1 octombrie, policlinica se va desființa. În acest context, gălățenii care apelează la serviciile noastre vor fi nevoiți să meargă în altă parte, în privat, acolo unde prețurile sunt mult mai mari și unde timpul de așteptare până la consult este și de câteva luni. Oamenii sunt deci derutați, iar cei care au deja programare la noi în săptămânile următoare sunt deja tentați să renunțe. Însă cel mai grav este faptul că DSP ne-a anunțat că policlinica se va închide începând cu 1 octombrie, însă cabinetele noastre sunt dotate cu aparatură și cu paturi și fișiere și tot ce se mai găsește într-un cabinet. Ni s-a sugerat fie să renunțăm la toate astea, fie să le donăm altor medici. Aici este munca noastră de o viață și ne este foarte greu să facem acest lucru”, ne-a spus dr. Elena Spiridon.
Continuarea, în Viața Liberă!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!