O fetiță a murit cu zile, pentru că soarta ei a stat în pixul unei directoare de spital

Data:

spot_img

O fetiță a murit pentru că soarta ei a stat în pixul unei directoare de spital. A fost răpusă de temutele infecții nosocomiale , în timp ce familia aștepta un transfer salvator la un spital din Germania.

Copilul s-a născut prematur, cu o malformație a esofagului, A fost operat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, evoluția fiind bună.

A contractat două infecții nosocomiale, deși vorbim de un spital modernizat cu 28 milioane de euro, în jurul căruia politicienii își fac o reclamă stridentă.

Putea fi salvată de o clinică din Munchen, intervenția fiind urgentă și încadrându-se în protocolul legal pentru a fi decontată de stat, părinții având asigurare medicală.

Directoarea Alina Belu nu a semnat timp de două săptămâni transferul, deși medicii din Germania o așteptau pe fetiță, știau ce au de făcut și salvarea era o chestiune de ore, cel mult două zile,

Părinții povestesc cutremurător cum își vedeau fetița cum se stinge, cu puroiul de la bacterii în organism, iar Alina Belu refuza să semneze, spunând că legea nu-i permite,

O fetiță a murit cu zile. Povestea e zguduitoare

Povestea este pe cât de cutremurătoare, pe atât de frustă în desfășurarea sa simplă.

Actele erau semnate de toată lumea, inclusiv de medicii germani, dar directorul Spitalului de Copii a mai cerut încă o hârtie, și încă una și încă un act… până când copilul a murit.

Citește și: Mii de Porsche, Bentley și Audi sunt blocate în porturi din SUA din cauza unei piese din China interzise

„În loc să fie totul pe repede înainte, mi-a cerut documente care mi-au mâncat două săptămâni. În acest timp, fetița mea a murit infectată cu o bacterie și o ciupercă pe care nu le avea la internare”, spune mama copilului mort.


Expunerea cazului în dosarul civil de la Tribunal arată neasumarea răspunderii din partea unui birocrat cu putere de decizie.

Birocrații au îngropat-o la propriu sub hârtii

O fetiță a murit: Carla Gabriela Burcuș s-a născut prematur, la 37 de săptămâni, pe 19 iulie 2023, la Maternitatea Cuza Vodă.

„A fost o sarcină extrem de dificilă. Fusesem diagnosticată cu trombofilie ereditară.

În aceeași zi în care am născut, verificarea permeabilității tubului digestiv a confirmat un diagnostic prenatal de atrezie esofagiană. Este un defect congenital, copilul se naște fără o parte din esofag.

În loc să fie un tub între gură și stomac, esofagul crește în două segmente separate, care nu se conectează”, a precizat mama fetiței, Cătălina Alexandra Burcuș, în plângerea pe care a depus-o la Tribunalul Iași.


În aceeași zi în care s-a născut, fetița a fost transferată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. I-au fost făcute analize de sânge, acestea indicau faptul că în organism nu există nicio infecție.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. O noua confirmare ca sistemul de „sanatate” din Romania este -in realitate- cea mai sofisticata forma de abataj uman, iar cand vorbim de responsabilitati, probabil ca respectiva directoare se va transfera la alt spital unde-si va continua opera de macelar…Stim ca nimic nu-i mai poate face pe parinti sa zambeasca, insa niste daune uriase trebuie acordate, si nu de la sistem, ci chiar din averea (sigur f. mare si ilegala) a respectivei directoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related