luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterO firmă a ridicat un „oraş" de deşeuri electrice nevalorificate, cu care...

O firmă a ridicat un „oraş” de deşeuri electrice nevalorificate, cu care îşi terorizează vecinii

„Primăria Tileagd, aveţi obligaţia de a vă proteja cetăţenii. Vă rugam să găsiţi soluţii pentru a rezolva acest dezastru ecologic care îmbolnăveşte oameni. Domnule primar, chiar nu puteţi face nimic?”. 

Mesajul a fost transmis în timpul campaniei electorale pe grupul de Facebook al localnicilor din Tileagd. Expeditorul, Mariana Duma, stă pe strada Depozitelor, la doar câţiva paşi de uriaşa platformă pe care firma Bene Internaţional a strâns de-a lungul anilor tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice uzate, fără să le elimine.

Uriaşul morman de gunoaie e o sursă de infecţie, atrage şobolanii şi le poluează vecinilor apa din fântâni, însă reprezentanţii firmei pretind că funcţionează legal şi chiar îi ameninţă pe oameni că, dacă îi mai reclamă, îi vor lăsa blocaţi în case…

Problemele între proprietarii depozitului de deşeuri din Tileagd şi locuitorii din vecinătate durează de ani de zile. Bene Internaţional a deschis depozitul aici în 2006, la scurt timp după ce a devenit  Centru autorizat de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice, cumpărând terenul şi halele fostei fabrici de mobilă din Tileagd, inclusiv drumul de acces. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE