O firmă de construcții din Sibiu se va ocupa de promovarea României Atractive | Săptămâna Online

Data:

spot_img

O firmă de construcții din Sibiu se va ocupa de promovarea României Atractive, proiect ce presupune punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc. Contractul este finanțat prin PNRR.

O firmă de construcții și pavaje din Orlat, jud. Sibiu a câștigat contractul pentru promovarea României Atractive, în valoare de 36.356.328,86 lei, finanțat din PNRR, un program menit să valorifice din punct de vedere turistic monumentele istorice și valorile culturale ale României.

Nici Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar nici Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor nu au avut o problemă cu asta. Acum vedem ce rezultate produce acest proiect.

S-au înscris 4 participanți

Întâmplător sau nu Ministrul Culturii, Raluca Turcan este din județul Sibiu, totuși nu am găsit nicio legătură directă cu firma Terra Building SRL Orlat, jud. Sibiu sau cu EVENTYA CO, cealaltă firmă parteneră de contract care este tot din Sibiu.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Procedura de achiziție publică s-a realizat la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene fiind o licitație deschisă la care s-au înscris 4 participanți:

1. Gândul Media network (lider), MIRA Internațional și Edu Tech Labs;

2. Terra Building (lider) și Eventya Co;

3. Mida Sift Business (lider) și Angel Hot Soft Romania;

4. GMP Advertising (lider), GMP Public Relations și Webstyler.

Au fost declarați câștigători firma Terra Building SRL Orlat și Eventya CO Sibiu, însă s-a lăsat și cu contestații la CNSC.

Citește și: Nicu Ștefănuță a fost ales Vicepreședinte al Parlamentului European

Cel mai mare contract de promovare din ultima perioadă

Contestatarii, GMP Advertising și GMP Public Relations (firmele lui Felix Tătaru) nu au avut câștig de cauză, iar firma de pavaje a pus mâna pe cel mai mare contract de promovare a României culturale de la frunza lui Elena Udrea încoace.

CNSC a dat câștig de cauză MIPE într-un dintre contestații iar pe a doua a respins-o ca tardivă.

Contestatarii au învederat că firma Terra Building au executat cu întârziere un contract, aspect relevat de o notă a Primăriei Sibiu din SEAP, iar MIPE s-a apărat considerând că nu a fost afectată calitatea lucrărilor. CNSC a dat dreptate MIPE într-un final.

Continuarea în Săptămâna Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ România Atractivă)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related