O firmă din Alba revendică 500.000 de lei de la CSM Iași 2020. Dezastrul financiar de la Campionatul Mondial de Esports.
În luna august a anului trecut, cu o zi înainte de debutul Campionatului Mondial de Esports, între firma SBP MEDIA din Alba și CSM Iași 2020 a fost încheiat un contract. Pe 23 august 2023 a fost parafată înțelegerea, pe 24 august a început evenimentul.
În anexă, se vorbește despre 10 zile de filmare pentru realizarea unor filme de divertisment de tip aftermovie. 49.500 lei ziua = 495.000 lei valoarea totală. Mai clar, 100.000 de euro pentru zece zile.
Perioada de filmare începea pe 24 august, cu un concert, pe 25 august ceremonia de deschidere, apoi 26 august – 3 septembrie: aftermovies prelucrate pentru ziua în curs și rezumate competiționale livrate în maxim 8 ore de la terminarea ultimului joc din ziua respectivă.
Citește și: Tarom, în picaj accelerat. Piloții și-au luat liber și cer salarii mai mari
Firma din Alba acuză că nu a încasat un leu
„Preţul total al contractului a fost de 495.000 lei. Acesta urma a fi achitat în integralitate după prestarea serviciilor, respectiv cel târziu la data de 7.09.2023”, se arată în motivarea judecătorilor dintr-un proces intentat de SBP MEDIA.
Firma din Alba a spus că a executat tot ce prevedea contractul, dar că nu a încasat niciun leu.
„Normal că l-am respectat”, a afirmat Sergiu Băcioiu, unic asociat al SBP MEDIA SRL. Acesta a refuzat să ofere alte detalii, motivând că nu se află la birou.
În replică, partea ieșeană susține că acea factură nu poate fi plătită. Dialog REPORTER DE IAȘI – Iustin Jalaboi, directorul Clubului Sportiv Municipal Iași 2020:
REPORTER DE IAȘI: Dvs. spuneți că nu au fost prestate serviciile?
Iustin Jalaboi: Conform documentelor pe care le am, nu. Nici măcar reprezentanții firmei respective nu au fost în Iași.
REPORTER DE IAȘI: Spuneți 11-12 filme, pe durata a 10 zile și n-ați văzut niciunul?
Iustin Jalaboi: Da. Au fost 11 plus 3 la concerte, 14 în total. Haideți să vă dau un exemplu. În contract apare foarte clar că fiecare filmuleț trebuie trimis în maxim 8 ore de la finalizarea zilei.
Citește și: Copilărie încheiată prematur. Ce se întâmplă cu mamele minore aflate în grija statului
Practic, dacă se încheie la 11 noaptea evenimentul/competiția, a doua zi până la 7 ar trebui să am filmulețul pe email. Nu a fost niciodată pe email venit.
Adică, să-mi fie cu iertare, dar dacă l-a livrat cu un papagal sau nu știu cui l-a lăsat e partea a doua. Dar contractul nu a fost respectat.
Continuarea în Reporter de Iași
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: reporteris.ro)