O firmă sub umbrela PNL a câștigat 8 milioane de euro în doi ani din bani publici. Paravanul, un electrician | Reporter de Iași

Data:

O firmă sub umbrela PNL, scoasă din pălărie de primarul liberal din Coarnele Caprei, a ras lucrări de câteva milioane de lei prin achiziții directe, bani publici de la primăriile din zonă.

Fără bani, fără utilaje, fără experiență. Un fost șofer de microbuz a dat lovitura în afaceri cu o firmă de construcții apărută din neant: 8 milioane de euro în doi ani, bani publici.

Cartierul general al lui Ionuț Grigorescu, zis Nae, este în comuna Coarnele Caprei. În 2019, după ce a renunțat la șoferie, era un amărât de electrician la rezervorul ApaVital din localitate: „Stăteam în bocanci și salopetă și pierdeam vremea”.

Din 2022, înfulecă contracte publice, soția este angajată la Primărie, el conduce un Mercedes S Class. Terenul de lângă bazinul de apă, 2.700 mp, i l-a concesionat primarul Mihai Țibucanu.

Citește și: PressOne: Mircea Geoană a plagiat din doi președinți americani – Bill Clinton și George W. Bush

Cu care „Nae” este și partener de afaceri: firma sa, Goldexo Team, a prins lucrări la Primăria Coarnele Caprei condusă de Țibucanu, dar „Nae” și primarul sunt și asociați într-o altă firmă, Golden Fish.

Nașul lui Ionuț „Nae” Grigorescu este Costel Țibucanu, fratele primarului. Șeful organizației PNL Coarnele Caprei este primarul Mihai Țibucanu, iar președinta Organizației de Femei Liberale Coarnele Caprei este Simona Grigorescu, nevasta lui „Nae”. Astăzi, episodul 1: o comunitate întreagă, captiva unui clan.

Firma Goldexo Team a fost înființată în 2020. Fără activitate în acel an, cu o pierdere de aproape 15.000 lei și zero cifră de afaceri în 2021. În 2022, anul în care a fost înregistrată și în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), a raportat un profit de 213.825 realizat cu 6 salariați și cu principal obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu | Mesagerul de Sibiu

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu prin...

Începe NEVERSEA 2024 | Ordinea.Ro

Începe NEVERSEA 2024. La ediția a șasea vor fi...

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul făcut de Emil Boc | Monitorul de Cluj

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul...