Carmen Trănica Teau a fost judecătoare de la Secția a 2-a civilă la instanța supremă, până acum trei luni. S-a pensionat începând cu 1 septembrie 2024 și s-a înscris în partidul lui Cristian Terheș, Partidul Național Conservator Român (PNCR). Ea candidează prima pe listă, pentru un post de senator din județul Olt.
Într-un videoclip de campanie se laudă cu performanțele profesionale, respectiv 35 de ani experiență juridică, dintre care, 18 ca judecător la instanța supremă. Spune că are bune intenții și că este profesionistă, dovadă fiind o medalie primită din partea fostului președinte Emil Constantinescu, pentru „reformarea justiției și corecta aplicarea a legilor”.
După 18 ani ca judecător la ÎCCJ, Trănica Teau nu deține nicio locuință, nu are terenuri, nu are mașină sau alte bunuri de valoare. Are în schimb 700.000 de lei în conturi și 50.000 de euro. Anul trecut, din salarii și drepturi salariale restante, a încasat de la ÎCCJ 718.000 de lei.
Suveranista din Uniunea Europeană
Nu contestăm dreptul pensionarilor speciali de a face politică sau de a candida pe listele unui partid, însă ne punem întrebarea, firească, cum a judecat respectivul magistrat dosarele în care a intrat, având în vedere că o ideologie politică nu se formează peste noapte în conștiința unei persoane?
Partidul lui Cristian Terheș se „concentrează pe promovarea valorilor tradiționale, consolidarea identității naționale şi protejarea suveranității țării. PNCR susține politici economice, care favorizează antreprenoriatul autohton şi reducerea dependenței de influenţele externe. De asemenea, prioritatea noastră este întărirea instituțiilor naționale și sprijinirea familiei tradiționale”, susține fondatorul, din fotoliul de europarlamentar de la Bruxelles.
Din partea aceluiași partid candidează pentru parlamentare și Viorica Dăncilă, fost premier al României din partea PSD.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!