O fostă Miss Ucraina s-a refugiat în România

Data:

Războiul din Ucraina înseamnă și oameni disperați să se salveze, care fug din țară cu un bagaj mic, făcut în grabă, mulți dintre ei neștiind încotro să se îndrepte sau cum va arăta, pentru ei, viitorul. Mobilizarea românilor a fost și este uriașă: și-au deschis casele refugiaților, le-au oferit mâncare, haine, pături, obiecte ce le vor face drumul către destinațiile finale mai ușor. Printre cei care au trecut granița la noi este și o femeie celebră în țara vecină. Helen Gydyrym este una dintre cele mai cunoscute fotomodele din Ucraina. Aceasta, la fel ca mulți alți oameni din Ucraina, a fugit din calea războiului și s-a refugiat în România.

Tânăra are numai 33 de ani și a comunicat cu fanii ei prin intermediul contului de Facebook. Ea a spus că a fost nevoită să plece cu copiii săi din Ucraina, pentru că nu mai erau deloc în siguranță acolo. „Nu voi putea să mă întorc prea curând în țara mea iubită”, a scris Gydyrym, pe Facebook.

„Mă descurc. Personal nu am nevoie de ajutor! Nu-mi mai trimiteți numerele voastre de telefon și emoticoane! V-a plăcut să urmăriți poveștile mele pozitive, zâmbetul și pozele mele frumoase. Cu cât se va termina mai repede războiul rușilor în Ucraina, cu atât mai repede mă voi întoarce fericită online. Deci ori sprijiniți țara luptând pe front, ori trimiteți bani pentru a sprijini armata! Amin! Amin!”.

Site-ul ziare.com îl citează pe jurnalistul Viorel Ilișoi, care spune că Helen Gydyrym, care locuia în Odessa, se află acum în Botoșani. Ea s-a refugiat în casa unui ziarist. Aceasta a spus despre România că femeile de aici sunt frumoase și că bărbații sunt protectori. Tânăra are doar cuvinte de laudă la adresa românilor, care, după spusele ei, îi oferă grijă şi căldură. „Le mulțumim tuturor pentru susținerea țării noastre! Către toate țările UE și nu numai, pentru vorbele voastre frumoase, pentru asistență umanitară, pentru susținerea poporului nostru, pentru susținerea armatei noastre, pentru voluntariat și pentru voluntarii veniți să lupte pentru eliberarea țării noastre. Le mulțumesc frumos prietenilor mei din România pentru căldură, grijă și nopți liniștite”, a scris ea, pe Facebook.

„Printre refugiaţii ucraineni se numără şi Helen Gydyrym, Miss Ucraina, Miss Top Models, Miss Top Universe etc. A fugit din Odessa din calea ruşilor şi s-a aciuat în Botoşani. Mai exact, la un prieten de-al meu, ziarist. A nimerit bine. Mâine seară ajung acolo cu ajutoare, poate trec să-i urez bun-venit pe plaiurile lui Eminescu. Primitor ca tot românul, prietenul meu încearcă să-i asigure o şedere plăcută frumoasei ucrainence. Singurul lucru care s-ar putea să nu-i placă prea tare Helenei, stârnindu-i o firească invidie, ar fi să vadă ce frumoase sunt botoşănencele”, a scris Viorel Ilişoi, pe Facebook, titrează VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Ambulatoriu va funcționa din 7 mai

Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu...

Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, nu poate justifica 224.743 euro

Justiția ieșeană este chemată să decidă în privința confiscării...

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...