O gălățeancă profesează la două clinici din Australia

Data:

spot_img

În 2006, când a ajuns în Australia, avea deja experiență în kinetoterapie, balneologie și recuperare medicală, grație studiilor absolvite la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” și a Școlii Postliceale „Carol Davila” din Galați.

Dr. Adriana Batyanyi și Mihai Mirodone, terapeut Yumeiho, i-au fost mentori în cariera aleasă. Licențiată în acupunctură și doctor în medicină chineză, lucrează la ora actuală în cadrul a două clinici private din Brisbane, Australia, practicând profesia pe care și-a dorit-o din toată inima. Violeta Davis este prima care a răspuns invitației pe care am lansat-o în pagina de Diaspora a ziarului „Viața liberă” către toți gălățenii de succes de pe alte meleaguri ale lumii.

„Dragi gălățeni fără frontiere, care prin muncă și valoare v-ați câștigat locul oriunde în lume, am fi onorați să vă cunoaștem și prezentăm în pagina de Diaspora a ziarului «Viața liberă»”, era invitația pe care o lansam luna trecută.

Primul mesaj a venit din partea gălățencei Violeta Davis, stabilită în Australia. Nu este prima dată când numele său apare în „Viața liberă”. Pe 6 ianuarie 2017, aflați despre ea din articolul „Români din străinătate – Trei gălățeni în finala premiilor de excelență academică”.

La vremea aceea, Violeta Davis studia acupunctura, în cadrul unui colegiu de terapii naturiste – Endeavour College of Natural Health, și era finalistă printre tinerii români cu rezultate academice de excepţie de pe alte continente.

De la gimnastică și patinaj, la recuperare medicală

După cum ne-a povestit, interesul Violetei pentru recuperare medicală și kinetoterapie este înnăscut. De la o vârstă foarte fragedă a avut înclinații spre gimnastică și mișcare artistică. Dar, pentru că înscrierea la gimnastică era prea costisitoare, a mers la patinaj artistic.

Numai că, după un episod de pneumonie, la recomandările medicului, a trebuit să întrerupă activitatea în mediul acela rece de la Patinoar. Toate acestea însă nu au împiedicat-o să-și continue „antrenamentele” în grădina din fața blocului, organizând, cu prietenele, adevărate „olimpiade de gimnastică”, unde se întreceau în elemente acrobatice precum roata, podul, șpagatul și statul în mâini.

După anii de liceu, și-a dorit să integreze cumva talentul din copilărie și dorința intensă de a ajuta oamenii cu dureri musculare. Căutările au condus-o către Școala Postliceală „Carol Davila”, care, pentru prima dată, introducea un departament nou – „Balneoterapie și Recuperare Medicală”. „Așadar, în 1997, am pornit pe drumul educației în sănătate. Profesorii, pedagogii, asistentele medicale și toată echipa academică au avut o minunată influență în dezvoltarea mea ca terapeut.

După anii de postliceală, am continuat studiile la Universitatea «Dunărea de Jos», la Facultatea de Educație Fizică și Sport, secția Kinetoterapie. A fost o experiență academică excepțională în cadrul spitalelor din Galați, unde am susținut practica clinică”, ne-a povestit gălățeanca.

Citește articolul integral în Viața Liberă


.Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și UDMR | Aktual24

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional pentru analiza legislaţiei privind infracţiunile de ură

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional...