O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. Cum acționează aceștia  | De Brăila

Data:

spot_img

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. DEBRAILA.ro a pus cap la cap date obținute de la mai multe victime și vă prezintă în exclusivitate modul de operare al șarlatanilor care își câștigă existența prin prădarea celor mai slabi, mai naivi și mai puţin informaţi.

Un brăilean de 75 de ani, pe care îl vom numi fictiv „nea Ion”, a fost victima acestor infractori. Se întâmpla în urmă cu o lună și jumătate, în miezul zilei, într-un bloc din zona „Gospodina”.

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

Caută bătrâni cărora “să le vândă” pește

Două femei, aduse cu mașina de un bărbat, intră în bloc pentru a căuta bătrâni cărora “să le vândă” pește. Aceleași persoane au acționat similar și în alte cartiere din municipiul Brăila, inclusiv la case.

Dacă la ușă le răspunde o persoană în putere, femeile spun un preț exorbitant pentru pește, primesc un refuz și merg mai departe. Singurii “clienți” pe care îi doresc sunt bătrânii singuri, pe care îi pot păcăli cu ușurință.

Citește și: Lia Savonea și Mihail Udroiu de la ÎCCJ au decis restituirea la Parchet a dosarului Revoluției, în care este judecat Ion Iliescu

Le intră în locuință aproape cu forța, vorbind mult și punându-i pe bătrâni în fața faptului împlinit. Îi înșală, le ia banii și pleacă.

Acest mod de operare este cunoscut oamenilor legii, care au primit mai multe plângeri din partea bătrânilor sau rudelor acestora. Unele cazuri au fost rezolvate, iar altele sunt în curs de cercetare.

Cele două femei care l-au lăsat pe nea Ion fără 600 de lei nu au fost prinse nici până astăzi.

Continuarea în De Brăila

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / coombesy)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related