O ieșeancă se luptă de 5 ani prin instanţe ca să scape de un BMW pe care l-a vândut

Data:

spot_img

Vânzarea maşinii s-a transformat într-un coşmar pentru o ieşeancă. Pe numele său au început să vină procese-verbale de amendă pentru diverse contravenţii comise de noul proprietar.

Deşi se făcuse transferul fiscal, acesta neglijase obligaţia legală de a şi înmatricula autovehiculul pe numele său, iar în scriptele oficiale proprietar continua să fie femeia. Aceasta s-a trezit luptând cu morile de vânt şi cu un sistem legal anchilozat. A contestat amenzile în instanţă. L-a dat în judecată pe noul proprietar pentru a-l obliga să-şi înmatriculeze maşina.

Citește și: O judecătoare va primi salarii restante de peste 3 milioane de lei, după ce faptele pentru care era judecată s-au prescris

A chemat în instanţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Serviciul de Înmatriculări pentru a obţine radierea automobilului de pe numele ei. La mai bine de cinci ani de la vânzarea maşinii, bătălia continuă.

Istoria unei vânzări cu probleme

Mihaela A. şi-a vândut automobilul BMW 316 Ti către Viorel V., în decembrie 2015. Ulterior, au început necazurile. În 2018, ieşeanca a ajuns pentru prima oară în instanţă, pentru a obţine anularea unei amenzi primite în plic, acasă. A câştigat fără probleme, demonstrând că nu mai este proprietarul maşinii, pentru că făcuse transferul fiscal la primărie.

La începutul lui 2021, a aflat că în luna octombrie a anului anterior, fosta sa maşină circulase pe DN 2 fără rovinietă. A chemat în judecată CNAIR, contestând amenda de 250 de lei, pe acelaşi considerent. În subsidiar, a cerut radierea maşinii de pe numele său. Această cerere a fost respinsă de judecători, CNAIR neavând atribuţii în acest domeniu. Problema de fond a rămas astfel nerezolvată.

Ce prevede legea

Femeia s-a adresat, pe linie administrativă, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV), cerând ca automobilul să fie radiat de pe numele ei. I s-a răspuns că radierea se face automat atunci când noul proprietar va cere înmatricularea pe numele lui.

Legea prevede această obligaţie, în termen de 30 de zile de la transferul proprietăţii, dar nu menţionează nicio sancţiune dacă noul proprietar nu face acest lucru.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
4 COMENTARII
  1. Fals. Nu este adevărat. Poți face personal radierea mașinii când o vinzi. Sigur femeia a uitat ceva sau a greșit undeva. Atâția oameni vând mașini nu au asemenea probleme.

  2. Femeia trebuie să facă următoarele: act de vânzare – cumpărare în 5 exemplare, cere pentru radierea fiscală, acte copii și originale, asigurare obligatorie, taxa de înmatriculare, carte de identitate și alte acte care trebuiesc. Este posibil sa fi greșit undeva sau nu a făcut ceva. Sa arate copiile și originale ale actelor ce sunt dovezi că numai are mașina.

  3. Cred că faceți comentarii pe langa subiect. Legea prezintă lipsuri în această privință. De obicei cumpărătorul nu are interes pt înmatricularea auto pe numele lui din diverse motive fara prea multe consecinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...