O instituție de stat girează vânzarea unei livezi inexistente pentru fiica unui viceprimar

Data:

Scandalul de la vârful Agenției Domeniilor Statului (ADS) se poate extinde și la Dolj, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au fost sesizați cu privire la suspiciunea unei tranzacții cu unul dintre terenurile ce aparține ADS Dolj.

Este vorba despre o presupusă livadă de pruni ce se extinde pe o suprafață de 47,60 hectare de teren, concesionată timp de mai mulți ani de o societate patronată de un bucureștean, pe care ar fi pus ochii viceprimarul comunei Pleșoi, Iulian Bîrsanu, prin intermediul fiicei sale.

Pe 23 aprilie 2006, societatea Ruxir Market SRL concesionează de la ADS Dolj 47,60 hectare de teren agricol pe raza comunei Predești, aflate în incinta SC Hortiprod SA Breasta, pe care se afla o livadă de pruni. Anul trecut, în luna iunie, reprezentantul societății, bucureșteanul Radu Șerban predă întreaga suprafață de teren Agenției Domeniilor Statului Dolj, demers care a fost consemnat în procesul verbal de predare – preluare.

Citește și: Vouchere de vacanţă pentru toți angajații, inclusiv cei din privat. Când ar intra în vigoare

Odată cu efectuarea predării-preluării terenului, la fața locului s-au constatat următoarele: în tarlaua 107 parcela 846/1 (parcela 846 în baza de date a ADS) din suprafața de 35,64 ha pe o suprafață de aproximativ 25 ha nu mai există activ de livadă, iar livada existentă se află în stare avansată de degradare.

Tot în tarlaua 107/P846/1 pe o suprafață de aproximativ 6 ha există înființată o cultură de floarea soarelui. În tarlaua 106, parcela 844 se regăsește plantație de pruni în stare avansată de degradare, livada fiind neîngrijită, iar pe anumite porțiuni din suprafața de 11,96 ha s-au defrișat abuziv pomii, existând goluri în plantație.

Menționăm că din datele furnizate de reprezentanții Primăriei Predești, terenul în suprafață de 36,46 ha din T106/P846/1 se află amplasat pe UAT Pleșoi ca urmare a delimitării administrativ teritoriale a UAT Predești și Pleșoi”, se menționează în procesul verbal încheiat de reprezentantul ADS Dolj, Iuliana Zăvoianu.

Continuarea în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...