O jurnalistă care a susținut că AUR face propagandă pro-rusă a câștigat definitiv procesul cu partidul lui George Simion | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Jurnalista Ioana Constantin a anunțat vineri că a câștigat definitiv procesul cu AUR și George Simion. Jurnalista a fost dată de trei ori în judecată în ultimii doi ani de George Simion și AUR și a câștigat de fiecare dată.

Într-o postare pe Facebook, jurnalista a explicat că aceste acțiuni în instanță au fost o încercare de intimidare și cenzură din partea unui partid politic parlamentar, subliniind că „AUR este agent de propagandă rusă în România”.

Extrasul din motivarea instanței subliniază clar că afirmațiile făcute de Ioana Constantin au avut o bază factuală, evidențiind faptul că George Simion a fost declarat „persoană indezirabilă” în Republica Moldova, iar propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru, Călin Georgescu, este cunoscută pentru afinitățile sale pro-ruse. De asemenea, instanța a considerat că AUR a promovat sau preluat articole de presă de pe canale media rusești, toate acestea fiind informații publice ușor de verificat.

Citește și: Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

„Instanța are în vedere apărările reclamantei în privința d-nului Călin Georgescu, respectiv faptul că acesta nu este membru de partid și declarațiile sale/opiniile sale și luările acestuia de poziție sunt făcute în nume personal fără vreo legătură cu partidul, însă acesta nu a negat faptul că ar fi reprezentat propunerea AUR pentru postul de prim ministru în octombrie 2021. Or, în acest context, instanța apreciază că este rezonabil de presupus că atunci când o persoană este propunerea unui partid pentru funcția de prim ministru, partidul respectiv este de acord și susține declarațiile sale/opiniile sale și luările acestuia de poziție” se arată în motivarea instanței de judecată.

Mai mult, hotărârea instanței reflectă și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, care protejează dreptul la libertatea de exprimare în cazul unor subiecte de interes public major, precum acțiunile unui partid politic. În acest sens, instanța a apreciat că Ioana Constantin a acționat cu bună-credință și că afirmațiile sale au avut rolul de a informa opinia publică asupra unor chestiuni de interes general.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Rusia i-a deschis dosar penal jurnalistului Mircea Barbu, corespondent HotNews care a mers în Kursk

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Alex Tudor / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related