vineri, 6 august 2021
AcasăNewsletterO lucrare a artistului Adrian Ghenie, licitată în Hong Kong de Sotheby’s....

O lucrare a artistului Adrian Ghenie, licitată în Hong Kong de Sotheby’s. 6 milioane de euro, preț estimativ

Licitația de toamnă a Casei Sotheby’s din Hong Kong, programată pentru 6 octombrie 2020, va prezenta o selecție de capodopere contemporane occidentale și asiatice cu o diversitate fără precedent, inclusiv o lucrare a artistului român Adrian Ghenie.

În frunte cu lucrarea Abstraktes Bild, de Gerhard Richter, licitația cuprinde o gamă de artiști internaționali de tip „blue-chip” precum David Hockney și Adrian Ghenie, precum și lucrări importante care nu au mai fost prezentate în Asia semnate de Francis Bacon , Marlene Dumas și Ellsworth Kelly.

Acestora li se adaugă capodoperele asiatice semnate de Yayoi Kusama, Liu Ye, Kazuo Shiraga și Takeo Yamaguchi, alături de două colecții de prestigiu de la colecționari asiatici. Printre acestea se numără și 14 lucrări de artă contemporană chineză provenind din colecția privată a lui Johnson Chang, eminent curator și critic din Hong Kong, care este apreciat pe scară largă pentru eforturile sale inovatoare de a plasa arta contemporană chineză pe scena internațională.

Evenimentul Contemporary Art Evening Sale aduce în prim plan și lucrarea Lidless Eye a artitului român Adrian Ghenie, în continuare unul din cei mai vizibili și cunoscuți artiști contemporani din lume.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE