O nouă grupare de extremă dreapta în Parlamentul European: Patrioții pentru Europa

Data:

spot_img

Viktor Orban a îndeplinit o veche dorință a lui Marine Le Pen de a constitui un nou grup naționalist european, Patrioții pentru Europa.

Alianța este acum a treia ca mărime în Parlamentul European, după Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta și Socialiștii și Democrații (S&D) de centru-stânga, având 84 de membrii.

Citește și: O firmă din Alba revendică 500.000 de lei de la CSM Iași 2020 | Reporter de Iași

Două partide de extremă dreaptă

În prezent, extrema dreapta este divizată în Parlamentul European între partidul european „Conservatorii și Reformiștii Europeni” sub premierul italian Giorgia Meloni și partidul european „Identitate și Democrație”.

Astfel, premierul ungar (Fidesz), fostul prim-ministru ceh, Andrej Babis, din fruntea partidului Acțiunea cetățenilor nemulțumiți (ANO) și președintele Partidului Libertății din Austria (FPÖ), Herbert Kickl, au anunțat crearea unui nou grup parlamentar, de tip suveranist, „Patrioții pentru Europa”.

Reuniți la Viena în 30 iunie, aceștia și-au expus viziunea comună, împotriva sprijinului militar pentru Ucraina, împotriva imigrației ilegale și în favoarea familiei tradiționale, conform Sud-Ouest.

Manifest patriotic

Cei trei lideri au semnat un „Manifest patriotic pentru un viitor european” ce pledează și pentru o suveranitate mai mare a statelor membre blocului european și o revizuire a Pactului Verde European.

Pe lângă Adunarea Națională și Fidesz, ceilalți membri ai grupării suveraniste provin din partidele Liga (Italia), Vox (Spania), Chega (Portugalia), Acțiunea cetățenilor nemulțumiți (Republica Cehă), Jurământul și automobiliștii (Republica Cehă), Partidul Popular Creștin Democrat (Ungaria), Partidul Libertății (Austria), Partidul pentru Libertate (Țările de Jos), Vlaams Belang (Belgia), Partidul Popular Danez, Vocea rațiunii (Grecia) și Letonia Întâi.

Cu 30 de eurodeputați, Adunarea Națională a lui Bardella trimite cei mai mulți reprezentanți în gruparea Patrioților. De asemenea, pe 8 iulie Bardella, a fost numit președintele Patriotilor pentru Europa, conform Politico.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Carmen Prodan
Carmen Prodan
Studentă în ultimul an la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost asistent manager pentru numeroase evenimente culturale și a contribuit la diferite publicații atât în liceu, cât și în facultate. Între 2022-2023, a fost studentă Erasmus la Sciences Po Bordeaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...