joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterO nouă lege, menită să prevină diabetul, forţează autorităţile locale să amenajeze...

O nouă lege, menită să prevină diabetul, forţează autorităţile locale să amenajeze parcuri şi terenuri de sport

Autorităţile locale au un motiv în plus să se preocupe de amenajarea de terenuri de sport, parcuri sau piste pentru biciclişti: trebuie să-i ajute pe oameni să „ocolească” diabetul.

Prima lege românească pentru prevenirea acestei afecţiuni, votată recent în Parlament, confirmă că deficitul de insulină, de care suferă tot mai mulţi tineri, poate fi combătut printr-un stil de viaţă sănătos, care implică o alimentaţie echilibrată şi mişcare. Iar prevenirea este, în mod cert, mai ieftină şi mai uşoară decât tratarea.

Diabetul este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile de pe glob, iar estimările arată că aproape 2 milioane de români suferă de această afecţiune, fie că au fost sau nu diagnosticaţi. Mai îngrijorător este că vârsta pacienţilor este în scădere, tot mai mulţi tineri depistând că pancreasul lor nu mai secretă suficientă insulină. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE