O nouă rundă de scumpiri la țigări, de mâine

Data:

spot_img

O nouă rundă de scumpiri la țigări, de mâine. BAT, cel mai mare jucător din piață, majorează prețurile, la câteva zile după JTI. Țigările comercializate de British American Tobacco se scumpesc de mâine, 16 ianuarie, în medie cu 1 leu pe pachet, la câteva zile după ce Japan Tobacco International a scumpit și ea. Cele mai populare brand-uri vor avea astfel prețuri după cum urmează: Pall Mall va costa 25,5 lei, iar Kent Blue va costa 26,5 lei. Rothmans Blue va costa 26,5 de lei pachetul, Vogue 27,5 de lei iar Viceroy Red 25 lei.

BAT are circa 50% din toată piața locală a țigărilor. Precedenta scumpire a țigărilor BAT s-a făcut în 3 iulie 2023, tot cu 1 leu pe pachet. Anul trecut, a mai fost o scumpire, în aprilie, cu 0,50 lei pe pachet. Practic, în decurs de nici un an, prețul țigărilor se majorează cu 2,5 lei pe pachet. Cele de-al treilea mare jucător din piață, Philip Morris, încă nu a operat majorări de preț în 2024. Cum, de obicei cei trei mari distribuitori se țin unul după altul când se fac modificări de prețuri, este de așteptat ca, în perioada imediat următoare, și aceste țigări să se scumpească.

Citește și Proba Schengen pentru aeroporturile românești, din martie

Scumpirea țigărilor se datorează majorării accizelor colectate de stat, începând cu 1 ianuarie, la 13,46 lei, în creștere de la 12,52 lei pentru un pachet. Țigările produse de Japan Tobacco International se scumpesc cu 1 leu pe pachet, începând cu 11 ianuarie, potrivit informațiilor ajunse în posesia Economedia.ro. Țigările populare Sobranie vor ajunge să coste 28 de lei pe pachet, Winston ajunge la 25,50 lei, iar Camel între 22 și 22,50 lei. Winchester, mai ieftine, ajung la 24 de lei pachetul.

Citește și În timp ce sute de fermieri protestau în stradă, alții petreceau la Balul Fermierilor

De obicei, cei trei mari distribuitori operează scumpiri unul după altul. În mod obișnuit, British American Tobacco, ca lider al pieței (50% din toate țigările comercializate) făcea prima scumpirile. Urmau Philip&Morris și JTI. De această dată însă, JTI a „furat startul”. Este însă de așteptat ca BAT și Philip&Morris să o urmeze. De altfel, în piață comercianții au fost informați că BAT ar putea opera și ea scumpiri începând cu 15 ianuarie. Precedent scumpire a țigărilor s-a făcut în luna iulie a anului 2023. Anul trecut, a mai fost una în aprilie. În total, 2023 a adus o scumpire cu 1,50 lei a țigărilor. Mai multe aflați din Economedia.

Sursa foto – pixabay.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.
1 COMENTARIU
  1. Dispozitivele care încălzesc tutunul ar trebui sa nu mai fie supuse la atâtea scumpiri, pana la urma s a demonstrat ca sunt mai ok, trebuie facuta o diferență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen....

Nawaf Salameh Family Office a achiziționat Terminalul Octogon Gas & Logistics din Portul Constanța

Nawaf Salameh Family Office a achiziționat Terminalul Octogon Gas...

”Coridorul Verde” cu Azerbaidjanul: o gogoașă de PR | Contributors

O dată la câteva săptămâni se mai anunță cu...