O pană informatică provoacă probleme în toată lumea. Avioanele nu mai pot decola

Data:

spot_img

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, inclusiv unele din sectoarele aerian, financiar, al mijloacelor de comunicare în masă, precum şi în alte industrii.

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruşte privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicaţii Microsoft, scrie Agerpres.

Pana informatică a început în Statele Unite

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părţi ale lumii.

Citește și: Scrisoare către diasporeanul șoșocar

Principalii transportatori americani, inclusiv American Airlines, Delta Airlines și United Airlines au emis opriri la sol vineri dimineață invocând probleme de comunicare, la mai puțin de o oră după ce Microsoft și-a rezolvat întreruperea serviciilor cloud care a afectat mai mulți transportatori low-cost, scrie Reuters.

În Noua Zeelandă, Aeroportul Internațional Christchurch anunță că se confruntă cu probleme informatice la nivelul mai multor sisteme, care ar putea afecta sosirile și plecările zborurilor.

Citește și Consecințele hotărârii Curții de Justiție a UE privind negocierea contractelor de vaccin

Un purtător de cuvânt al parlamentului Noii Zeelande spune că rețeaua lor de calculatoare are probleme, potrivit BBC.

Japonia afectată de pana informatică

Probleme sunt și pe aeroportul Narita din Japonia, situat la aproximativ 60 km (37 mile) de Tokyo, a declarat că liniile aeriene JetStar, Jeju Air, Qantas, HK Express și Spring Japan au probleme cu sistemele lor.

Și în India, aeroportul din Delhi spune că unele servicii au fost afectate temporar.

Însă au fost afectate inclusiv cabinetele medicale din Anglia. Se pare că există probleme cu efectuarea programărilor la unele cabinete medicale din Marea Britanie.

Există mai multe rapoarte în legătură cu EMIS Web – platforma care le permite medicilor de familie să gestioneze rezervările, să efectueze consultații cu pacienții și să actualizeze, să stocheze și să partajeze înregistrările pacientului, arată BBC.

Chiar și unele afaceri locale din Marea Britanie nu au fost afectate de această pană informatică.

Un lanț de brutării și cafenele au raportat probleme. Pe un panou pus în vitrina unui dintre magazine scrie că nu pot procesa plata cu cardul în magazin.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related