sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiO pensionară, paravan într-o afacere de milioane cu apartamente de lux în...

O pensionară, paravan într-o afacere de milioane cu apartamente de lux în Copou. Proces cu Fiscul

Dezvoltatorii ansamblului Exclusive Residence de pe amplasamentul fostei fabrici Textila din Copou luptă cu Fiscul pentru o bagatelă de nici 1% din valoarea investiţiei. 

Marta Negurici, mama celor doi fraţi care au realizat ansamblul, a cerut Fiscului returnarea a 825.000 de lei, sumă despre care susţine că i-ar fi fost reţinută în plus faţă de impozitele datorate.

Cum Fiscul nu a dat niciun răspuns la cererea Martei Negurici de a i se înapoia banii, aceasta s-a adresat instanţei. Acum şase luni, Curtea de Apel îi dădea dreptate lui Cristian Negurici într-un proces contra municipalităţii, cu o miză de 50.000 de euro.

În perioada 2014-2015, Marta Negurici a vândut mai multe apartamente în complexul din Copou, ca persoană fizică. În acest mod, ea a beneficiat de un tratament fiscal mai favorabil, impozitele plătite în cazul transferului de proprietate între persoane fizice fiind mult mai reduse. Practic, ea a plătit doar un impozit pe venit de 2-3%.

În 2017 însă, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bacău au considerat că activitatea imobiliară a Martei Negurici depăşeşte cadrul simplelor tranzacţii între persoane fizice, încadrând banii încasaţi de aceasta din vânzarea apartamentelor din Copou la venituri din activităţi independente, supuse unui regim de impozitare mai sever.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE