O porțiune din Inelul Metropolitan de Sud al Oradiei ar putea fi deschisă luna viitoare | Bihoreanul

Data:

spot_img

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat posibila deschidere a unei părți de 3 kilometri din Inelul Metropolitan de Sud al Oradiei.

Inelul Metropolitan de Sud va avea o lungime totală de 17 km și va ocoli Oșorheiul, Sânmartinul și Nojoridul, legând DN 1 spre Cluj, DN 76 spre Deva și DN 79 spre Arad. Tronsonul care ar putea fi deschis circulației în luna noiembrie este cuprins între Oșorhei și Cheriu și va fi util deocamdată doar locuitorilor celor două localități.

„De săptămâna viitoare se va turna asfalt pe inelul metropolitan între Oșorhei și Cheriu”, a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, Ilie Bolojan, potrivit căruia lucrările începute în luna iulie la lotul 2 al Inelului Metropolitan de Sud, care va lega Oșorhei (și DN 1) de Băile Felix (și DN 76) „s-au extins pe toată lungimea” acestuia, de 8 kilometri.

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

„Lucrările sunt avansate pe primii 3 kilometri, de la girația de pe centura Oșorhei până în dreptul localității Cheriu. Pe acest tronson, betonul stabilizat este așternut pe întreaga lungime și de săptămâna viitoare va începe turnarea primului strat de asfalt. Ne propunem ca acest tronson, după ce se așterne și cel de-al doilea strat de asfalt, să fie deschis provizoriu circulației din a doua jumătate a lunii noiembrie, pentru locuitorii din Oșorhei și Cheriu”, a anunțat președintele CJ Bihor.

De asemenea, pe restul tronsonului, de la Cheriu până la pădurea de lângă Băile 1 Mai, „se profilează șanțurile, se așterne balastul stabilizat și sunt în construcție două poduri în văile ce traversează zona între Cheriu și Rontău și la intrarea în pădure”. Pe acest segment, a adăugat Bolojan, nu se va putea circula decât în primăvara anului viitor.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Ilie Bolojan)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related