O profesoară din Oradea, premiată pentru promovarea culturii păcii în educație | Bihoreanul

Data:

spot_img

O profesoară din Oradea a fost inclusă printre laureații unui premiu internațional pentru contribuțiile sale în educația pentru pace. Delia Mela, profesoară la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, a implicat elevii în activități pro-pace și a scris o carte electronică despre cultivarea păcii și promovarea armoniei în rândul tinerilor.

Într-o lume măcinată de războaie și conflicte și în care amenințarea unor noi confruntări este un subiect de actualitate, numeroși profesori din lumea întreagă încearcă să promoveze printre elevi cultura păcii, astfel încât generațiile următoare să nu mai treacă prin asemenea experiențe.

Printre aceștia se numără și o profesoară din Oradea, Delia Mela, care a și primit un premiu internațional pentru că contribuie la creșterea educației pentru pace.

Premiul l-a acordat HWPL, o asociație din Seul, capitala Coreei de Sud, dar cu activitate internațională, care și-a propus să obțină pacea mondială prin promovarea unei culturi a păcii. Într-o ceremonie care a avut loc sâmbătă, online, 15 educatori din întreaga lume au primit această recunoaștere a eforturilor lor de a împărtăși pacea, iar Mela a fost singura laureată din România și printre puținii din Europa.

Citește și: Dosarul penal deschis în urma confruntării din Urziceni, soldate cu doi morți, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București

De peste un an, profesoara, care predă engleză la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, îi implică pe elevii ei în activități pro-pace, organizând cu ei mese rotunde și alte activități. De asemenea, alături de alți profesori, a scris o carte electronică despre cultivarea păcii și promovarea armoniei în rândul tinerilor, cu modele de bune practici inspirate chiar de proiectul derulat în Oradea.

Eforturile pe care le fac Mela și alți educatori din lume sunt importante, a subliniat în cadrul ceremoniei de sâmbătă directorul departamentului Educație din cadrul HWPL, Eui Heon Choi. „Pacea de care ne-am bucurat până acum nu a fost una durabilă, ca un pahar de apă pe marginea unei mese. Este necesară o cultură a păcii pentru a preveni războiul. Este necesar să acordăm atenție cauzelor războiului. 80% din războaie sunt cauzate de religie”, a precizat acesta.

Drept urmare, educația pentru pace ar trebui să devină o materie în școlile din toată lumea, „deoarece războaiele încep în mintea oamenilor și în mintea oamenilor trebuie să se construiască pacea”.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Aproape 30 de persoane, la spital cu toxiinfecție alimentară după o manifestară populară organizată în Mureș

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related