marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterO solistă de muzică populară din Bihor e acuzată că şi-a plagiat...

O solistă de muzică populară din Bihor e acuzată că şi-a plagiat lucrarea de doctorat

„Mărita-m-aş, mărita, da’ nimic nu ştiu lucra, c-am făcut atâta carte, da’ or ales să stau deoparte”, sunt câteva dintre versurile cântate cu patos de Denisa Puşcău, una dintre solistele de muzică populară ale Bihorului. Tânăra ar vrea să dea costumul popular pe roba de judecător şi aspiră la o carieră universitară, la doar 28 de ani, fără experienţă în ştiinţe juridice, susţinând deja un doctorat în Drept.

Nici n-a apucat să-şi primească diploma de doctor, însă, că probitatea îi este pusă sub semnul întrebării. Un avocat bucureştean o acuză că l-a plagiat, copiind 25 de pagini dintr-o carte pe care o publicase el cu cinci ani în urmă. 

BIHOREANUL a încercat să verifice acuzaţia, dar surpriză! Cartea lui Puşcău a dispărut brusc, iar tânăra, în loc să-şi apere reputaţia, s-a ascuns în spatele mamei, care ani la rând s-a învârtit între avocaţi, procurori şi judecători. Ca inculpată…

Pe 3 februarie, avocatul bucureştean Radu Slăvoiu (foto), lector la Universitatea Nicolae Titulescu din Capitală, a dezvăluit pe site-ul juridice.ro cum a depistat că a fost plagiat. În textul narativ cu note umoristice intitulat „Citiţi-mi cartea „Protecţia penală a vieţii private”. E genială! Cum de unde ştiu? Păi, de la Denisa Florina Puşcău”, Slăvoiu povesteşte cum a găsit într-o librărie „un produs pe hârtie cu coperţi albastru spălăcit” care i-a atras atenţia.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE