O treime din armata SUA ar putea fi robotizată în următorii 15 ani, susține generalul în retragere Mark Milley, fost președinte al Statului Major Întrunit (Joint Chiefs of Staff), relatează Interesting Engineering.
Adoptarea pe scară largă a instrumentelor de război fără pilot și bazate pe inteligență artificială ar remodela în mod semnificativ armata, ridicând probleme etice serioase. Potrivit lui Milley, aceasta va fi o schimbare fundamentală și el susține că armatele altor națiuni vor fi concepute în mod similar.
În timpul evenimentului Axios’ Future of Defense, Milley a subliniat că numărul trupelor umane „va fi probabil redus pe măsură ce se va trece la sisteme robotice”.
Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății”
Forțele militare din întreaga lume concurează pentru a avansa tehnologiile robotice care ajută la luptă, colectarea de informații, evacuarea victimelor, transport și alte sarcini critice pe uscat, în aer și pe apă.
Inovațiile au introdus o serie de tehnologii avansate, cum ar fi dronele înarmate, robo-câinii și catârii mecanici, care sunt acum mai viabile ca niciodată datorită progreselor din industria digitală de apărare.
Armata testează în mod activ formațiunile integrate om-mașină, în care soldații colaborează cu automatele în scenarii de luptă. Între timp, Forțele Aeriene dezvoltă avioane de „luptă colaborativă” concepute pentru a zbura alături de piloți umani. Aceste aeronave sunt destinate să adune informații, să perturbe sistemele electronice inamice și să execute lovituri de precizie asupra țintelor.
Citește și: Trump, împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat la un miting electoral | VIDEO
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: U.S. Army / Facebook)