O turistă atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită moartă

Data:

spot_img


O turistă atacată marți de un urs, pe traseul Jepii Mici din Bucegi, a fost găsită moartă de salvatorii montani.

Femeia, neidentificată încă, a fost atacată de un urs, în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi. Ea a fost găsită decedată de salvatorii montani. Intervenţia de recuperare a trupului a fost dificilă, din cauza prezenţei în zonă a animalului, scrie Agerpres.

Turistă atacată de urs

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani”, a transmis Salvamont Prahova.

Citește și Petiție a locuitorilor din Breaza împotriva atacurilor urșilor

Jandarmii montani din Bușteni au fost sesizați marți, în urma unui apel la 112, că o femeie a fost atacată de un urs. Apelul a fost făcut de un turist care a fost martor la atac. El a fost coborât de pe munte de jandarmii montani.


„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târâta de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor”, a transmis marți Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Citește și Urși observați în apropierea Oradiei. Specialiștii spun că au fost aduși ilegal în zonă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni, pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate. Potrivit Agerpres, animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman.

Citește și De veghe-n lanul cu șacali. Profesor de biologie: „Este cel mai mare dezechilibru la ora actuală!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Agent Green)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...