Oameni de afaceri şi foşti angajaţi ai Finanţelor Olt, condamnaţi într-un dosar de evaziune fiscală

Data:

spot_img

Oameni de afaceri şi foşti angajaţi ai Finanţelor Olt, condamnaţi. Magistraţii Tribunalului Olt i-au condamnat la închisoare pe mai mulţi foşti angajaţi ai Finanţelor şi pe şefii unei firme de pază, într-un dosar privind evaziune fiscală în formă continuată. În plus, prejudiciul pe care inculpaţii trebuie să-l achite depăşeşte opt milioane de lei, la care se adaugă dobânzi.

Procurorii DNA i-a trimis în judecată pe cei şapte inculpaţi şi o societate comercială, în anul 2018.

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus condamnarea a trei dintre inculpaţi şi amendarea societăţii comerciale. În cazul celorlalţi, s-a constatat îndeplinirea termenului de prescripţie.

Constantin Pop, la data faptelor reprezentant al S.C. Gardienii S.R.L., a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Elena Moroiu, la data faptelor contabil în cadrul S.C. Gardienii S.R.L., a fost condamnată la nouă ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Citește și: Vicepreședintele CJ Argeș anchetat, după ce a cumpărat 5 locuințe sociale de la firma unui prieten

La 10 ani de închisoare a fost condamnată Gheorghița Prunișoară, la data faptelor consilier superior cu atribuții de control în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Olt – Activitatea de Inspecție Fiscală.

Societatea Gardienii S.R.L. a fost condamnată la pedeapsa de 150.000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Totodată, Tribunalul a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Pop Constantin, SC Gardienii SRL Slatina prin administrator judiciar ART Pro Insolv SRPL, Miroiu Elena, Sefter Luminiţa şi Prunişoară Gheorghiţa la plata sumei de 8.783.367 lei, la care se adaugă dobânzi şi accesoriile fiscale, calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate potrivit codului de procedură.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Continuarea în Reporter24.ro

Citește și: Miliardarii naziști. Istoria neagră a BMW, Porsche, Dr. Oetker și a altor corporații azi populare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...